Kisić Tepavčević: Najveći procenat obolelih u grupi do 60 godina

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba, navela je da su najstariji građani "najodgovorniji deo nacije" i da je trenutno najveći procenat zaraženih koronavirusom u grupi do 60 godina.

Darija Kisić Tepavčević Foto: Insajder
Darija Kisić Tepavčević Foto: Insajder

Ona je gostujući na TV Prva rekla da je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, ali da bi to stanje moglo da se promeni ako bi svi poštovali mere i preporuke koje je propisao Krizni štab.

"Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, poslednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja", kazala je ministarka.

Kisić Tepavčević je kazala i da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere, zbog čega je procenat zaražavanja u njima niži nego u drugim državama.

Tokom prethodna 24 sata u Srbiji je je na koronavirus testirano 22.404 osoba, od čega je 7.780 bilo pozitivno, a preminulo je 57 osoba.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article