Nastup Nika Kirjosa u najnovijem podkastu “Bez granica”, jedna je od tema dana u Australiji.

Teniser iz Kanbere je još jednom stao u odbranu Novaka Đokovića u svetlu svega što mu se dešava u proteklih deset dana u Melburnu, piše B92.

Nik je posebno zamerio ministru Aleksu Houku na odluci da ponovo ukine vizu Đokoviću.

– Taj Houk je rekao nešto u stilu, ‘on je pretnja po naše granice’, a ja na to kažem, ne, nije. Tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje, a on je ovde samo da bi igrao tenis. Iskreno, želim mu da je**no osvoji turnir, to bi bilo sjajno. Želim da hodam po Melburnu sa Novakovom maskom na licu. Da se Australija u celini bolje nosila sa kovidom, da ljudi Melburna nisu bili tako sj**ani svime i ovim je**nim pravilima, ne bi bilo ništa ovo svega ovoga – kaže Kirjos.

On je otkrio i da ga je Novak kontaktirao kada je čuo šta je prethodno rekao.

– Novak me je lično kontaktirao preko Instagrama da mi se zahvali što sam stao uz njega, nisam bio jedan od onih od kojih je očekivao da će izaći u medije i podržati ga. Oseća se strano u svemu ovome i kao čoveku može da vam bude jako opasno kada osećate da je ceo svet protiv vas i ne možete da uradite ništa ispravno, a sve što želi je da igra tenis. Na ljudskom nivou, potrebna mu je podrška drugih igrača.

Potom je pričitao glasno Novakovu poruku:

– Pokušavam da razumem situaciju i budem objektivan pre nego da ispalim sve metke odjednom, cenim to što radiš, hvala ti.

Zamerio je kolegama na tome kako su se ponašale u ovoj situaciji, pre svega Stefanosu Cicipasu i Rafaelu Nadalu.

– Strašno me pogađa da vidim kako reaguju Cicipas i Nadal… Očigledno svako ima svoje mišljenje i to je u redu, razumem da Cicipas i Nadal mogu da pričaju o tome samo kad ih pitaju. Ali ne tretiramo Novaka kao da je ljudsko biće. Zamislite kako se oseća, sve što traži je samo malo podrške drugih igrača. Dobija je od mene! Mislim da bi trebalo svi da mu je daju. Siguran sam da je Nadal bio u sličnoj situaciji, i on bi gledao prema kolegama da ustanu za njega i pomognu mu – dodao je Kirjos.

Za kraj je poručio:

– Cicipas, razumemo tvoje gledište oko je**ne vakcinacije, Mari, uvek možemo da računamo na tebe da kažeš prave stvari, a Nadal, brate… Gde je tvoja podrška ovom momku? – zapitao se Australijanac.

Ana Ivanović na meti žestokih kritika zbog Novaka: Samo uživaj, a na Srbiju zaboravi!

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)