SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un naredio je vojsci, industriji municije i sektoru nuklearnog naoružanja, da ubrzaju ratne pripreme za suprotstavljanje „neviđenim konfrontacionim potezima SAD“, preneli su državni mediji Severne Koreje.

КИМ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ВОЈСЦИ: Лидер Северне Кореје наложио оружаним снагама да убрзају припреме за рат са САД

Foto Tanjug/AP

Deveti plenarni sastanak Osmog centralnog komiteta Radničke partije Koreje počeo je u utorak da bi završio godinu u kojoj je izolovani Sever uneo nuklearnu politiku u svoj Ustav, lansirao špijunski satelit i ispalio novu interkontinentalnu balističku raketu, naveo je Rojters.

Kim je naglasio da će Severna Koreja nastaviti saradnju s „antiimperijalističkim državama“, uključujući i Rusiju, dok Vašington optužuje Pjongjang da obezbeđuje oružje koje Rusiji pomaže u sukobu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Lider Severne Koreje je izložio i ekonomske ciljeve za narednu godinu, nazivajući je „odlučujućom godinom“ za postizanje petogodišnjeg razvojnog plana zemlje.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst