PREDSEDNIK Severne Koreje Kim Džong Un naredio je drastično povećanje proizvodnje projektila i drugog oružja prilikom obilaska fabrika raketa i municije, kako bi se zadovoljile potrebe vojnih jedinica.

КИМ ЏОНГ УН УБРЗАО РАТНЕ ПРИПРЕМЕ: Повећава се производња пројектила и муниције

Foto Tanjug/AP

– Kvalitativni nivo ratnih priprema zavisi od razvoja industrije municije i fabrika snosi veoma važnu odgovornost u ubrzavanju ratnih priprema Korejske narodne armije – rekao je Kim, a prenosi AP.

Agencija navodi da ta Kimova naredba dolazi nakon posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Pjongjangu, kada je, kako se ocenjuje, sa Kimom razgovarao o kupovini veće količine severnokorejskog oružja.

Južnokorejska i američka vojska započeće vojne vežbe sledeće nedelje, kako bi ”usavršili svoje zajedničke sposobnosti protiv nuklearnih pretnji koje se razvijaju iz Severne Koreje”. Obilazeći druge fabrike, Kim je pozvao na izgradnju modernijih kamiona za lansiranje raketa.

Kazao je da postoji hitna potreba za povećanjem proizvodnje višecevnih raketnih lansera velikog kalibra ”eksponencijalnom brzinom”, kako prenosi AP, a prilikom posete provozao se u novom oklopnom vozilu.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE – Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst