Britanska princeza od Velsa Kejt Midlton objavila je u petak uveče da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostikovan, prenosi N1.

Princeza je u video poruci rekla da je otkriće bolesti bilo „veliki šok“ posle nekoliko veoma teških meseci.

Princeza je, međutim, poslala pozitivnu poruku, rečima da je dobro i da se svakog dana oseća jače.

Detalji o bolesti nisu otkriveni, a Kensingtonska palata je navela da su u pitanju poverljivi podaci i da će se princeza oporaviti.

Kejt Midlton je u video obraćanju objasnila da u januaru, kada je bila podvrgnuta operaciji abdomena, nije otkriveno da ima karcinom.

„Međutim, testovi posle operacije su otkrili da je rak postoji. Moj medicinski tim je zbog toga savetovao da se preventivno podvrgnem hemoterapiji i trenutno sam u ranoj fazi lečenja“, rekla je princeza od Velsa.

Dodala je da je razmišljala o svima onima koji boluju od raka i poručila im da bez obzira koji oblik bolesti imaju ne gube nadu. „Niste sami“, poručila je.

Princeza je rekla da je oporavak od operacije zahtevao vreme i da je njen prioritet sada porodica.

„Vilijam i ja smo radili sve što je u našoj moći da se sa ovim izborimo u privatnosti radi naše mlade porodice… Bilo nam je potrebno vreme da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luju na način koji je odgovarajuć njihovom uzrastu i da ih uverimo da ću biti dobro“, objasnila je Kejt.

Javnosti je poručila da je porodici sada potrebno „neko vreme, prostor i privatnost“.

Post Views: 97

Originalni tekst