Popularni folker Dragan Kojić Keba decenijama je prisutan na domaćoj javnoj sceni, a sada je otkrio jednu od tajni svog uspjeha.
Ključ je, kako kaže, u strpljenju.

  • Sve ono što zamislim, ostvari se, ali ne baš onda kada ti zamisliš. Ali ja sam čovjek strpljiv. A strpljenje to je priča o čovjeku. I kad nema važno je koliko je strpljiv i kad ima, važno je kako se ponaša. Kad kažem ima, ne mislim samo na materijalno – priča Keba, a mnogi se pitaju kako je naučio da bude strpljiv.
  • Meni je najteže sa sobom. Kada uhvati nestrpljenje, onda neću biti sa tobom. Biću sam da se riješim tog nestrpljenja. Zamislim da izađem na binu i kažem publici: “Izvinite ja sam malo nestrpljiv.” Oni bi rekli: Beži tamo, šta ćeš mi? Mi smo došli da nam pjevaš, da nam bude lijepo, a ne da nam budeš nestrpljiv i nervozan. A to ti je, opet, se vraćamo neku moju filozofiju. Uvijek sam imao strpljenja za sve. U svima prvo gledam ono što je lijepo, što je dobro. A ono drugo – to me ne zanima.

Ono što je neizostavno kada se Keba negdje pojavi, jeste njegovo ogledalce. Da li odijelo čini čovjeka i koliko je njemu izgled zapravo važan?

  • Ja o izgledu nikada ne razmišljam. Samo ponekad, ako dobijem do dva kilograma više, e onda razmišljam. Pa onda idem na dijetu tu i tu i tako dalje. A o nekoj spoljašnjosti, da li sam lijep ili nisam, o tome nikad nisam razmišljao koliko god nekome tako izgledalo zbog tog ogledala.

(Express / Pink.rs)

Originalni tekst