Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u čijem sastavu posluje Banca Intesa, ponovo je vodeća banka u Evropi u pogledu odnosa sa institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, kao i banka sa najboljim ESG programom, pokazuje istraživanje za 2024. godinu kompanije Extel.

Prema glasovima institucionalnih investitora i finansijskih analitičara, Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, je najbolji CEO u evropskom bankarskom sektoru po sedmi put od kada je rangiranje ustanovljeno pre devet godina, dok je dva puta zauzeo drugo mesto na evropskim rang listama.

Upravni odbor Intesa Sanpaolo po treći put je zauzeo prvo mesto među evropskim bankama, potvrdivši poziciju koju je imao svake godine od kada je kategorija uvedena. Stefano Del Punta, sada viši savetnik CEO-a, izabran je za najboljeg finansijskog direktora osmu godinu zaredom, tim za odnose s investitorima, na čijem su čelu Marko Delfrate (Marco Delfrate) i Andrea Tamanjini (Andrea Tamagnini), rangiran je kao najbolji u evropskom bankarskom sektoru po sedmi put, dok je Marko Delfrate najbolji stručnjak za odnose s investitorima sedmu godinu zaredom. Takođe, Intesa Sanpaolo ima najbolji ESG program među evropskim bankama već petu godinu zaredom.

Rangiranje kompanije Extel zasnovano je na opsežnoj anketi u kojoj je učestvovalo oko 1.800 institucionalnih investitora i finansijskih analitičara i pokazuje da međunarodna finansijska zajednica snažno uvažava italijansku izvrsnost usmerenu na inovacije, društveni uticaj i održivost. Extel je nezavisna istraživačka kompanija koja već 50 godina uživa značajan ugled među institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, a prethodno je poslovala pod imenom Institutional Investor Research.

„Kontinuirano prepoznavanje liderstva Intesa Sanpaolo u Evropi je izvor izuzetnog ponosa i pre svega je rezultat posvećenosti naših zaposlenih, kojima dugujem najdublju zahvalnost, kao i veštom i kohezivnom timu menadžera, našem jedinstvenom, dobro diversifikovanom i otpornom poslovnom modelu, kao i značajnim investicijama u tehnologiju. Verujemo da su transparentnost i odgovorna komunikacija ključni za naš stalni dijalog sa svim zainteresovanim stranama. Investitori i finansijski analitičari cene našu sposobnost da ispunimo i premašimo obaveze, kao i našu osetljivost na ESG pitanja, što nas pozicionira kao globalnog lidera u oblasti društvenog uticaja“, izjavio je Karlo Mesina.

Post Views: 11

Originalni tekst