Danas, 24. februara, emitovana je epizoda popularnog američkog šou-programa u kojem se pojavljuje lik srpske muzičke zvezde.

Srpska pevačica Jelena Karleuša ponovo se našla u svetskim medijima.

Muzičku zvezdu je, kao što smo ranije pisali, imitirala dreg kraljica u najpopularnijem šou-programu tog tipa na svetu, „RuPol dreg rejs“, koji se emituje na američkoj televiziji MTV, a dostupan je i na Netfliksu. 

Muškarac, poreklom Rus, koji se predstavlja pod imenom Plejn Džejn, ušao je u ulogu srpske senzacije, i to u sklopu igre „Sneč gejm“, u kojoj je i pobedio. 

Prethodno, on je Jelenu, kao jedinu pevačicu van engleskog govornog područja čiji se lik pojavio u emisiji, predstavio rečima:

Jelena Karleuša je srpska superzvezda! Ono što je Madona u Sjedinjenim Američkim Državama, to je JK na Balkanu. Čak je i Lejdi Gaga mnogo puta „kopirala“ – rekao je. 

Podsetimo, Jelena Karleuša sinoć je održala spektakularan koncert u Sofiji, kada je dala intervju tamošnjoj nacionalnoj televiziji. 

Tom prilikom, domaćini emisije dotakli su se pevačicinih ranijih izjava akonto „bugarskog treša“.

„Pojedini bugarski pevači oštro su reagovali na tvoj komentar da je u Srbiji došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih s*anja i jeftinih amaterki u haljinicama iz Tadžikistana. Kako sad gledaš na to?“

Nisam baš tako rekla. Rekla sam malo kraće i malo konkretnije. Rekla sam da srpski pevači vole da obrađuju bugarsku muziku, ali ne onu najbolju, nego bugarski treš. A Bugarska ima fantastičnu muziku i fantastične pevače. Sa jednim sam snimila i duet – Azisom.


Prija i dalje

sledeća vest

Originalni tekst