Jelena Karleuša je pop – folk pjevačica i jedna od najkontroverznijih pjevačica na estradnoj sceni.

Svojim ponašanjem, izjavama i nastupima je opravdala nadimak „mala od skandala“. Važi za osobu koja nema dlaku na jeziku pa često dolazi u sukob sa kolegama.

Bila je veoma nestašna djevojčica, voljela je da se penje po drveću i da brzo vozi biciklo. Smatrala je da ima natprirodne moći, a ni dan – danas joj nije jasno kako prilikom mnogobrojnih vratolomija nije slomila neku kost. Željela je da otvori azil za napuštene pse i mačke o kojima bi brinula.

Pošto je Jelenin otac instruktor nautičkih sportova, rano je počela da trenira skijanje na vodi i ronjenje. Išla je na razne ekspedicije širom Jadrana i proučavala prelijepi podvodni svijet. U gostima nikada nije brukala roditelje, niti se ponašala razmaženo zbog čega su bili veoma ponosni na nju.

Više je voljela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala, dok joj njeni vršnjaci uopšte nisu bili zanimljivi. Tvrdi da se među njima osjećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153.

Naime, njena prababa, po mami, bila je austrijska grofica Marija Von Dajc koja ima svoju ulicu u Gracu.

(express/kurir)

Originalni tekst