Naslovna Iz minuta u minut Karikatura jednog korisnika interneta

Karikatura jednog korisnika interneta

Must Read

SRPSKA IZREKA KOJA KRIJE MRAČNO ZNAČENJE Znate li šta znači “nisam pao s kruške”?

Fraza "pao s kruške" je dobro poznata našem narodu i najčešće se koristi kad neko zna o čemu se radi, nije u toku ili ne može nikako da se snađe sa pričom koju sluša. Kako je nastala i odakle "vuče korene"? Objašnjenje za to može se naći u knjizi Veselina Čajkanovića, “Rečnik srpskih narodnih verovanja o biljkama”. Kako piše u toj knjizi, staro kruškovo drvo je kod našeg naroda na lošem glasu. U suprotnosti sa jabukom, kruška se smatra za “zlo drvo”, za drvo demona. U narodnim pripovetkama pod kruškom se skupljaju đavoli, a na njoj se nalazi i veštica, pišu "Novosti". Zato je one koji bi se našli na krušci, pa pali sa nje, narod smatrao ludim, glupim, nerazboritim i slično. Tako je zapravo nastao ovaj izraz. Postoji i suprotna fraza "nisam pao s kruške", a značenje joj je "nisam lud". U rečniku Matice srpske dodaje se i fraza: kao s kruške, u kontekstu načina odgovaranja na nečije pitanje. Sinonim je za neljubazno, nabusito, cinično Pratite nas na društvenim mrežama PROČITAJTE ..

(VIDEO) Dečak je seo u klupu, otvorio knjigu, a njegov sledeći postupak ODUŠEVIO JE MILIONE

Kako bi što pre naučio ono što piše u knjizi, jedan dečak je smislio "metodu" koja je oduševila milione. Ne znamo da li radi, ali svakako je ovaj simpatični osnovac pobrao simpatije svih onih koji su pogledali ovaj snimak i poželeli da baš tako mogu da spakuju znanje u svoju glavu. Pratite nas na društvenim mrežama PROČITAJTE JOŠ 22:30 Rijaliti STAVLJEN JE NA STUB SRAMA, A ONDA JE SVIMA ZAPUŠIO USTA! Sloba Radanović pokazao DEČAKA "POŠTENOG SRCA", vratio mu 100 evra, a sada... (FOTO) Informer.rs | Petak, 05. 06. 2020. 12:58 Tenis (VIDEO) OVO JOŠ NISTE VIDELI! Imao je samo 4 godine, POGLEDAJTE šta Novak radi! informer.rs | Ponedeljak, 01. 06. 2020. 16:54 Magazin NALJUTIO SE NA SAMOG SEBE! Izgleda da je se mnogo ugojio! (Video) Društvene mreže | Nedelja, 31. 05. 2020. 09:25 Društvo DEČAKU JE ISPRED RADNJE ISPALO 2.000 DINARA! A onda je ovaj Nišlija koji je šetao s unučicom uradio nešto stvarno ODVRATNO! (VIDEO) blic.rs | Subota, 30. 05. 2020. 21:30 Za..

Vučić: Borićemo se snažno za KiM, ali za Srbiju nema srećnog rešenja

Vučić: Borićemo se snažno za KiM, ali za Srbiju nema srećnog rešenja Objavljeno: 6.06.2020 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se ne može očekivati da će velike sile promeniti stav o, kako je rekao, samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica. Poručio je da će se država boriti čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, svoje interese i prava srpskog naroda, ali da za Srbiju nema srećnog rešenja. Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić Predsednik Srbije je gostujući na TV Prva rekao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova, kao ni stav da nema promene granica. "To je potvrdio i šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj", rekao je Vučić. Što se tiče rešenja po primeru dve Nemačke, on navodi da oni koji se obraduju tome ne razumeju šta to znači. "Oni kažu Kosovo u sadašnjim granicama, granicama nepromenljivim prema Srbiji. Zato nisam razumeo radost nekih", konstatovao je predsednik..

Lajčak pozdravio odluku o ukidanju mera reciprociteta, njegov dolazak u Beograd i Prištinu očekuje se posle izbora u Srbiji

Lajčak pozdravio odluku o ukidanju mera reciprociteta, njegov dolazak u Beograd i Prištinu očekuje se posle izbora u Srbiji Objavljeno: 6.06.2020 Specijalni predstavnik EU za dijalog o Kosovu i Zapadni Balkan Mirolav Lajčak pozdravio je odluku Vlade Kosova o ukidanju "mere recirociteta". Kako je najavljeno, Lajčak će ovoga mesesa posetiti Beograd i Prištinu, kako bi započeo razgovore o eventualnom obnavljanju dijaloga dve strane. Poseta se očekuje posle izbora u Srbiji. Miroslav Lajčak Foto: Srđan Ilić "Brzo uklanjanje prepreka za nastavak dijaloga pod okriljem Evropske unije pokazuje jasno opredeljenje Kosova da se bez odlaganja vrati za pregovarački sto", napisao je Lajčak na tviteru. Kako je najavljeno, Lajčak će ovoga mesesa posetiti Beograd i Prištinu, kako bi započeo razgovore o eventualnom obnavljanju dijaloga dve strane. Njegov dolazak najavio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić . On je danas izjavo da odmah posle izbora u Srbiji očekuje u Beogradu i Prištini predsta..

SELJAK JE PRIMETIO DA SE KOKOŠKA ČUDNO PONAŠA, počeo je da je prati i ŠOKIRAO SE KADA JE VIDEO ŠTA JE URADILA! (VIDEO)

Fascinantni primeri suživota životinja, pa čak i onih nespojivih, nisu retkost, a to potvrđuje primer kokoške koja je "usvojila" male mačiće. Jedan farmer primetio je čudno ponašanje kokoše u dvorištu. Širila je krila i "kvocala", iako nije imala piliće, niti je ležala na jajima. Počeo je da je prati i ubrzo shvatio o čemu se radi. Kokoška je otišla u kokošinjac, a tamo na slami, umesto jaja, mali mačići. Kokoška je za zaštitnički širila krila nad njima i potom legla na njih da ih utopli. Pratite nas na društvenim mrežama PROČITAJTE JOŠ 18:27 Magazin TO JE PRAVA LJUBAV! Mačke uživaju da se maze (Video) Društvene mreže | Sreda, 29. 01. 2020. 13:16 Zanimljivosti MISLIO JE DA JE SMEĆE U SNEGU, A ONDA JE KRENULO DA SE MRDA! Jednim potezom ih je spasao! (VIDEO) Informer.rs | Subota, 25. 01. 2020. 10:27 >> 11:44 Svet CNN: ČUDNA POJAVA U ŠPANIJI! Policajci presreli čoveka na ulici, šokirali se kada su videli šta nosi u rukama! Tanjug | Subota, 25. 04. 2020. 09:25 ..