Kancelarija za KiM: Pomoćniku direktora onemogućen ulazak na Kosovo

Igoru Popoviću, pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je onemogućen ulazak na teritoriju južne srpske pokrajine i to bez ikakvog obrazloženja, saopštila je Kancelarija.

Kancelarija za KiM
Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju, Popović se jutros, kao pomoćnik direktora Kancelarije zadužen za pravnu zaštitu, podršku lokalnoj smaoupravi i imovinsko pravne poslove, uputio u Kosovsku Mitrovicu, ali je na administrativnom prelazu Jarinje zaustavljen.

Pripadnici kosovske policije na prelazu su zadržali Popovića i nakon pola sata ga obavestili da mu nije dozvoljeno da uđe na KiM, dodaje se.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja i jednostrano postupanje Prištine, koja samovoljno odbija da sprovede postignute dogovore. Očigledno je da je zbog predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji pojačana antisrpska kampanja privremenih institucija u Prištini, međutim to ne može i ne sme biti opravdanje za kršenje međunarodnih dogovora", navodi Kancelarija u saopštenju.

Kancelarije će o ovom kršenju sporazuma o slobodi kretanja obavestiti posrednike u dijalogu, od kojih očekuje da bez izuzetka i odlaganja osiguraju njegovo poštovanje.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article