Kancelarija za KiM: Inspektori prištinskog Ministarstva zdravlja upali u DZ u Štrpcu, tražili vakcine protiv kovida19

Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja, u pratnji pripadnika policije, upala je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, tražeći vakcine protiv kovida19.

Kancelarija za KiM
Kancelarija za KiM

"Izvršen je pretres na Odeljenju za vakcinacije, u kovid ambulanti i na Odeljenju hirurgije, što je uznemirilo radnike Doma zdravlja", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da su inspektori sačinili zapisnik, u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja upozoren je da je posedovanje "nelegalno nabavljenih vakcina" krivično delo.

Iz Kancelarije za KiM navode i da ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere s ciljem zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom.

Dodaju i da će svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija sprovodi masovnu vakcinaciju protiv kovida19, i pravo na vakcinu već ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article