ZBOG nepokolebljive podrške predsednika SAD Džozefa Bajdena Izraelu i njegovog neuspeha da utiče na postizanje trajnog prekida vatre u Gazi, mnogi Arapi i muslimani sa pravom glasa u SAD potvrdili su da neće glasati za reizbor američkog predsednika, prenosi Si-En-En.

КАМПАЊА НАПУСТИМО БАЈДЕНА Они сигурно неће гласати за њега: Си-Ен-Ен открио чију подршку је изгубио амерички председник

Foto: Tanjug/AP

Ta TV mreža ukazuje da je na prethodnim predsedničkim izborima Bajden dobio podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali da su uoči novog izbrnog ciklusa mnogi skeptični i ljuti na njega.

– Verujem da on ne može da se iskupi. Neću glasati za Džoa Bajdena. Njegovo saučesništvo i aktivno učešće u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi diskvalifikuju ga kao mog kandidata – rekao je Kalid Turani, konsultant iz Mičigena i kopredsedavajući mičigenskog ogranka kampanje „Napustimo Bajdena“.

Kampanja „Napustimo Bajdena“ nastala je u Minesoti nakon što je grupa američkih muslimana zatražila od predsednika da zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine. Pošto Bajden nije odgovorio na njihovu molbu, grupa je obećala da će voditi kampanju protiv njega.

– Osećam se iskorišćeno kao muslimanski glasač. Bajden je iskoristio ljude poput mene da bi bio izabran, a sada sve radi samo u sopstvenom interesu – rekla je Arijana Afšar (27), kreatorka iz Kalifornije, prenosi Si-En-En.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN – Koje države odlučuju pobednika?

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst