KOŠARKAŠI Kameruna pobedili su Brazil rezultatom 77:74 (29:27, 27:12, 12:16, 9:19) u meču trećeg kola grupe B2 i tako obezbedili plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a samim tim i eliminisali Crnu Goru iz daljeg takmičenja.

КАМЕРУН ИЗНЕНАДИО БРАЗИЛ: Афричка селекција победом оставила Црну Гору без пласмана на Олимпијске игре

Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Izabranici Boška Radovića su mogli do polufinala samo trijumfom južnoameričke selekcije ili slavljem afričke sa 15 ili više razlike.

Kamerun je mnogo bolje otvorio meč, a na poluvremenu je vodio sa čak 17 poena razlike (56:39), izabranici Aleksandra Petrovića su delovali izuzetno loše u prvih 20 minuta.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U poslednju deonicu se ušlo sa +13 (68:55) za afričku selekciju, koja je pet minuta pre imala prednost od 74:65. Usledila je serija Brazila 9:0 za 74:74 na 75 sekundi pre kraja utakmice. Zatim je najbolji igrač utakmice Džeremaja Hil dao trojku za 77:74 za Kamerun na 57 sekundi do kraja, što je ispostaviće se bio poslednji koš na utakmici.

Kamerun je ka pobedi predvodio Hil sa 22 poena, a Bris Ejaga Bidijas je dao 15. Najefikasniji u Brazilu je bio Leonardo Majndl sa 19 poena, Lukas Dijas je dodao 16, Bruno Kaboklo je brojao do 10, a Jago dos Santos je imao šest poena, šest skokova i sedam asistencija.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kamerun će u polufinalu turnira u Rigi igrati protiv domaće Letonije, a Brazil protiv Filipina. Samo pobednik turnira će na Olimpijske igre.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst