SUŽAVA se krug oko osumnjičenog za ubistvo studentkinje Ivane Krivokapić (26) iz Lovćenca, čije je telo pronađeno 24. decembra prošle godine u iznajmljenom stanu na Zvezdari.

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ УБИЦУ? Нови детаљи истраге о смрти Иване Кривокапић (26) у изнајмљеном стану на Звездари

Foto N. Skenderija

Rezultati obdukcije su pokazali da je devojka ugušena, a poslednji pozivi i poruke, koje je razmenjivala, uputili su istragu u određenom pravcu. Takođe, analiza određenih snimaka sa video-nadzora zgrada u široj okolini ukazali su i na mogućeg počinioca.

U ovom trenutku policija pokušava da identifikuje i pronađe osumnjičenog i uhapsi ga. Osnovano se sumnja da je ta osoba bila bliska sa devojkom i da ju je ona dobrovoljno pustila u stan. Iako su vrata bila zaključana, ključ nije pronađen tokom uviđaja u stanu, pa se pretpostavlja da ga je ubica poneo sa sobom.

Iako je smrt devojke od početka bila sumnjiva, tek sa toksikološkim nalazima i kompletnim rezultatima obdukcije postalo je jasno da je reč o zločinu. Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje sa policijom radi na rasvetljavanju ubistva, u ovom trenutku vodi istragu protiv nepoznate osobe, kao počinioca zločina.

Foto: Fejsbuk

Ivana Krivokapić

Još tokom uviđaja forenzičari su uočili određene tragove, koji su govorili u prilog da je bilo nasilja. Studentkinja je imala podlive na vratu, kao i na licu, posebno oko usana. Takođe, uočene su i takozvane odbrambene povrede po rukama, šaci i podlaktici. Takođe, pronađena su dva lančića, za koje se pretpostavlja da su otkinuta sa njenog vrata. Ogrlice su pronađene na komodi, kao i mobilni telefon sa maskom i kožni rokovnik.

– U toku je DNK veštačenje tragova uzetih sa nakita – navodi naš izvor blizak istrazi. – Svakog trenutka treba da stignu rezultati. Stan je detaljno pregledan i postoji određena rekonstrukcija događaja, ali je još rano da se ona iznese u javnost. Saslušano je puno ljudi, njenih prijatelja i rodbine. Jedan od glavnih tragova je razlog zbog kojeg je došla u Beograd posle završetka fakulteta u Novom Sadu.

LEŽALA MRTVA PET DANA

U OVOM trenutku svi prikupljeni dokazi pokazuju da je studentkinja ubijena četiri do pet dana pre nego što je njeno telo nađeno. Pošto se nije javljala na telefon, njena braća su došla i pokušala da na licu mesta vide šta se događa. Kako nisu mogli du uđu u stan, pozvana je policija, koja je preko prozora ušla i zatekla jeziv prizor. Devojka je zatečena na krevetu, sa otkopčanim pantalonama i zadignutom majicom preko grudi. Nije bilo tragova krvi. Sahranjena je posle nekoliko dana u rodnom Lovćencu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst