Đura Nikolić (23) iz Jakova priznao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da je ubio Vuka Jolovića (30), a njegovo objašnjenje gde je i kako nabavio „kalašnjikov“ iz kojeg je počinio zločin prilično je bizarno.

Kako javlja Blic, Đura je na saslušanju rekao da je pušku i kesu s municijom našao pre oko godinu dana, i to, dok je šetao oko manastira Fenek!?

– Rekao je da je pušku našao i odneo je kući – kaže izvor.

On je dodao i da je oružje nakon zločina bacio u šumi gde se i krio dva dana pre nego što se predao policiji.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo Vuka Jolovića, izneo je danas (2. jun) svoju odbranu u prisustvu izabranog branioca, priznao je delo, ali je tvrdio da se ne seća samog momenta kada je pucao na Vuka.

– Izrazio je kajanje i tvrdio da se ne seća samog pucanja. Rekao je da su ga ranije tog dana ubijeni, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspeo da pobegne kući. Kasnije su tukli i njegovog oca, a tokom večeri su mu došli ispred kuće gde su tukli i njegovog brata – rekao je osumnjičeni, prema nezvaničnim saznanjima:

„Plašio se da mu ne diraju i majku, jer je čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju, pa je uzeo pušku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Vuku i ostalima.“

Nakon pucnjave, koje se, kako tvrdi, ne seća, seo je u svoj automobil i pobegao u šumu do Progada, gde se krio do predaje.

– Tvrdi da nije znao da je Vuka ubio sve do predaje policiji – navodi izvor i dodaje:

„Smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali jer je ‘partizanovac’, dok su oni, kako je rekao, navijači neke navijačke grupe ‘Crvene zvezde’. Probleme je sa njima imao poslednje tri godine i plašio ih se jer se pričalo da su braća Jolović problematična i da se bave kriminalom.“

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju da krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Izvor: Blic

‘Ajde, skači, ne teraj me da prelazim’: Tvrdi se da je OVO dovelo do zločina u Jakovu (VIDEO)

Original Article