OVOME se malo ko nadao. Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu Ju-Es opena. Bolji od njega bio je Aleksej Popirin koji je trijumfovao sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

КАКВО ЧУДО НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Новак Ђоковић елиминисан у трећем колу!

FOTO: Tanjug/AP

Grend slem u Njujorku dobiće novog šampiona, pošto Nole nije uspeo da odbrani titulu, te je tako ovu godinu završio bez trofeja na četiri najveća turnira u „belom sportu“. Ipak, ispunio je svoj najveći cilj – osvojio je zlatnu olimpijsku medalju.

Ne leži baš srpskom asu ovaj 25-godišnjak. Tri puta su igrali ove sezone na grend slem turnirima, u prva dva meča je uzeo set, a u ovom duelu sva tri.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Prvi set imao je neverovatan razvoj. Nole je bio taj koji je dominirao, lakše dobijao svoje servis gemove, u šestom gemu je propustio čak pet brejk prilika, od kojih su tri bile vezane.

Australijanac je nakon toga počeo da igra u transu. U devetom gemu je oduzeo servis rivalu, a da nije izgubio nijedan poen. Sa 10 uzastopno osvojenih poena dobio je uvodni deo meča.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Nastavio je momak iz Sidneja u istom ritmu. Napumpan samopouzdanjem koje je naraslo kao kvasac posle početne prednosti, Popirin je igrao i drugi set. Praktično svi udarci su ga odlično služili i uspeo je da napravi brejk u petom gemu. Đoković nije imao nijednu brejk šansu u ovom delu susreta. Sve to je iskoristio 28. na ATP listi i došao do velikih 2:0 u setovima i ujedno na korak od ogromne senzacije kojoj se malo ko nadao.

Bio je Đoković „ravan“ nije bilo nikakve reakcije, sve dok nije poveo sa 3:0 u trećem setu. Tada je čvrsto stegao pesnicu. Iako je Aleksej vratio brejk, Nole je nastavio da pritiska i do kraja ovog dela meča još dva puta protivniku oduzeo servis i uspeo da smanji prednost.

Nastavio je Srbin u istom ritmu na startu četvrtog dela meča. Prvi je stigao do brejk šansi, no nije ih iskoristio. Usledila je kazna u sedmom gemu. Popirin je opet bio taj koji je prvi rivalu oduzeo servis. Uprkos tome, Đoković je već u narednom imao šansu da vrati izgubljeno, ali propustio je nove dve brejk prilike.

Do kraja meča Aleksej je napravio još jedan brejk, poveo sa 5:2 i servirao za meč, ali najbolji svih vremena se nije predavao, vratio je jedan brejk. Drugi ipak nije mogao i Australijanac je posle tri sata i 20 minuta velike borbe došao do najveće pobede u karijeri.

Da Novak nije bio na svom nivou na ovom meču najbolje se videlo po tome da je napravio čak 14 duplih servis grešaka, što njemu nije svojstveno. Takođe, realizovao je samo četiri brejk prilike od mogućih 16.

Popirin će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Četvrti set: Popirin – Đoković 6:4, 6:4, 2:6, 6:4

6:4 – Kraj meča!

5:4 – Uspeo je Srbin da produži meč. Dobio je još jedan dugačak gem i sad ponovo prebacio pritisak na 28. tenisera planete.

5:3 – BREJK ĐOKOVIĆ! Konačno Novak pravi brejk u četvrtom setu. Uradio je to tek iz osmog pokušaja. Ne može tek tako da se pobedi najveći u istoriji ovog sporta!

5:2 – BREJK POPIRIN! Još jedan brejk pravi Popirin i sad je jako, jako blizu trijumfa. U narednom gemu može sve da završi i to na svoj servis.

4:2 – Nestvarno! Nove dve brejk šanse nije iskoristio Novak. U prvoj je bila razmena, koju je dobio Aleksej. Potom je servis bio od velike pomoći Alekseju.

3:2 – BREJK POPIRIN! Neverovatan gem. Ponovila se situacija iz prvog seta. Đoković svoje prilike nije iskoristio, Australijanac svoje jeste. U najdužem gemu u dosadašnjem delu meča momak iz Sidneja je uspeo da oduzme Noletu servis, te je tako tri gema daleko od najveće pobede u karijeri. Vredi pomenuti i da Srbina nikako servis nije slušao u ovom gemu.

Aleksej Popirin/FOTO: Tanjug/AP

2:2 – Opet uspeva nekako da se izvuče Australijanac iz ne baš lake situacije. Imao je Nole 0:30, no nije uspeo protivniku da oduzme servis.

1:2 – Dobro igra Srbin u ovim trenucima. Svi udarci funckionišu dobro i sad je konstantno pod pritiskom 28. teniser sveta.

1:1 – Velika šteta. Propustio je Novak dve brejk prilike. Popirin je uspeo da se izvuče iz teške situacije, pošto je obe spasavao na drugi servis.

0:1 – Idealno Đoković počinje četvrti set. Ekspresno, bez izgubljenog poena je dobio svoj servis gem.

Treći set: Popirin – Đoković 6:4, 6:4, 2:6

2:6 – BREJK ĐOKOVIĆ! Oduzima još jednom servis rivalu Novak i završava treći set. Posustao je Popirin, čak tri puta je izgubio servis. Sve je sad drugačije na „Artur Ešu“.

2:5 – Po drugi put u ovom setu Beograđanin je potvrdio brejk. Australijanac će u narednom gemu servirati da ostane u trećem setu.

2:4 – BREJK ĐOKOVIĆ! Ekspresan odgovor Novaka. Opet je oduzeo servis rivalu i tražio je još glasniju podršku od publike. Sada je Aleksej bio taj koji je napravio dve duple servis greške.

Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

2:3 – BREJK POPIRIN! Nije Srbin dugo imao prednost brejka. Uspeo je protivnik da vrati izgubljeno i sad je opet blizu dobijanja meča. Novak je u ovom gemu odservirao dve duple servis greške i ima ih osam.

1:3 – Malo je nedostajalo da Đoković napravi dupli brejk. Imao je Srbin 0:30, ali onda je Popirin odigrao nekoliko neverovatnih poena i uz dobre servise uspeo je da se upiše na semaforu u trećem setu.

0:3 – Konačno! Čekala se neka Noletova reakcije. Napravio je prvi brejk u meču i jako stisnuo pesnicu. Trebalo mu je ovo!

Drugi set: Popirin – Đoković 6:4, 6:4

6:4 – Nije bilo problema za Australijanca koji je uspeo da sačuva prednost brejka i dobije drugi set. Na korak od seznzacije stigao je momak iz Sidneja.

5:4 – Ovo je trebalo Đokoviću – gem bez izgubljenog poena. Izgleda da je Popirin tokom jednog poena nezgodno stao, pa je imao bolnu grimasu na licu. Ostaje da se vidi koliko je sve to ozbiljno.

5:3 – Na gem od velikih 2:0 je Aleksej. Igralo se na razliku, no brejk prilike za Srbina nije bilo. Nole servira da ostane u setu.

Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

4:3 – Umalo da se zakompliju gem. Ipak, to se nije desilo i Đoković je smanjio prednost rivala. Sad je sigurno veliki pritisak na Popirinu.

4:2 – Potvrdio je brejk Australijanac. Još uvek drži veoma visok nivo tenisa i trenutno je bliži osvajanju drugog seta.

3:2 – BREJK POPIRIN! I u drugom setu do brejka prvi stiže 25-godišnjak iz Sidneja. Zaista igra veoma dobro, mada Srbin nije na svom prepoznatljivom nivou. Đoković je u ovom gemu uspeo da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.

2:2 – Loš gem za Novaka. Nijedan servis protivnika nije vratio, tri puta je pogrešio, dok je Popirin jednom odservirao as.

1:2 – Sve je mnogo lakše kad funkcioniše prvi servis. Novak je u ovom gemu upisao dva asa i protivniku prepustio samo jedan poen.

1:1 – Pun je samopouzdanja Australijanac u ovim trenucima. Veoma dobro je otvorio i drugi set. Novak mora da pronađe pravu igru i umiri raspoloženog rivala.

ZADOVOLjAN Aleksej Popirin/FOTO: Tanjug/AP

0:1 – Završen je najduži gem na Đokovićev servis, trajao je oko sedam minusta, Popirin nije imao brejk prilike, a ono što je zanimljivo i ujedno nekarakteristično za osvajača 24 grend slem titule je to da je napravio čak tri dvostruke servis greške u jednom gemu.

Prvi set: Popirin – Đoković 6:4

6:4 – Kao transu igra 28. teniser sveta u ovim trenucima. Novak nema način da ga prođe. Vezao je Aleksej 10 poena i dobio prvi set.

5:4 – BREJK POPIRIN! Iako je Đoković bio taj koji je lakše dobijao gemove, Popirin prvi pravi brejk i to bez izgubljenog poena. Australijanac ima priliku da svojim servisom okonča prvi set.

4:4 – Drugi vezani gem na servis momka iz Sidneja igrao se na razliku. Za razliku od prošlog sada se nije suočavao sa brejk šansama i uspeo je da odbrani servis.

3:4 – Osvajač zlatne olimpijske medalje je veoma siguran na svoj servis i nedozvoljava Australijancu da dođe u situaciju da mu ugrozi servis. Beograđanin je dobio prvi gem sa nulom.

3:3 – Neverovatno kako se izvukao Popirin. Novak je propustio pet brejk prilika, od čega su tri bile vezane. Ipak, uzdrmao je aktuelni branilac titule na Ju-Es openu servis protivnika. Inače, ovaj šest gem bio je ubedljivo najduži u dosadašnjem toku meča. Trajao je preko sedam minuta.

FOKUSIRAN Novak Đoković/FOTO: Tanjug/AP

2:3 – Veoma se brzo igra. Pet gemova je okončano za 18 minuta. Đoković već ima četiri asa i jednu duplu servis grešku. Bolji je i u vinerima – 7:3, a ima i manje neiznuđenih grešaka – 4:7.

2:2 – Obojica su za sad sigurni kad serviraju. U ovom četvrtom gemu viđena je jedna nestvarna Noletova forhend paralela iz trka, no to nije bilo dovoljno da se dođe do prilike za brejk.

1:2 – Veoma siguran je Srbin na početku meča. Mnogo bolje izgleda na terenu na startu ovog duela u odnosu na onaj prošli protiv Lasla Đerea.

1:1 – Uspeo je Australijanac da izjednači. Delovalo je da će sa „nulom“ 28. na ATP listi osvojiti svoj prvi servis gem, ali Novak je uspeo da osvoji dva poena. Inače, Popirin je upisao i prvu duplu servis grešku.

0:1 – Dobro je Đoković otvorio meč. Iako servis nije radio onako kako bi želeo svetski broj dva, nije bilo problema da dođe do početne prednosti. Uprkos tome što je ubacio sam dva prva servisa od šest, uspeo je da zabeleži dva asa.

2.25 – Đoković i Popirin su izašli na stadion „Artur Eš“ i nakon zagrevanja počeće četvrti međusobni meč.

1.43 – Početak meča kasni zbog toga što su Frensis Tijafo i Ben Šelton odigrali meč koji je trajao nešto više od četiri sata i sad sve treba da se pripremi za noćnu sesiju.

Uoči meča:

Srpski as i 28. igrač planete odigrali su u 2024. godini dva meča i to oba na grend slemu. Oba puta je Nole trijumfovao sa 3:1 i to je uradio na Australijan openu i Vimbldonu.

Oni su se prvi put sastali 2019. godine kada je trenutno drugi na planeti pobedio u Tokiju sa 6:4, 6:2.

Popirin je u odličnoj formi stigao u Njujork. Australijanac je osvojio masters u Montrealu, dok još uvek nije izgubio set na Ju-Es openu.

I Đoković je pun samopouzdanja došao na ovaj turnir. On je osvojio toliko dugo čekano zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Ipak, još uvek traži pravi tenis na „Flešing Medouzu“. Iako nije blistao, bez problema je savladao Radua Albota i Lasla Đerea.

Podsetimo, pobednik ovog meča igraće u osmini finala protiv Frensisa Tijafoa koji je posle pet setova i četiri sata i šest minuta pobedio Bena Šeltona sa 4:6, 7:5, 6:7(5), 6:4, 6:3.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst