KOŠARKAŠI Crvene zvezde još jednom su neprijatno iznenadili svoje navijače, pošto su u 3. kolu ABA lige izgubili od Splita sa 85:78 (18:16, 19:23, 23:22, 25:17).

КАКВА СЕНЗАЦИЈА У АБА ЛИГИ: Црвена звезда изгубила од Сплита и већ доживела други пораз у сезони

FOTO: ABA liga/KK Split/Renato Peci

Došli su crveno-beli u Hrvatsku posle teške utakmice u Parizu koju su pobedili sa 80:77. Nisu izabranici Janisa Sferopulosa delovali sveže, što je protivnik itekako znao da iskoristi.

Gosti su otvorili meč sa 0:5, ali ekipa Slavena Rimca se brzo konsolidovala i serijom 11:2 došla do vođstva 11:7. Split je prvi kvartal rešio u svoju korist – 18:16.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Sve vreme je domaćin održavao prednost, ali se Zvezda sredinom drugog kvartala malo trga i na pauzu je otišla sa +2 – 37:39.

Kada su crveno-beli u trećoj četvrtini otišli na osam poena prednosti – 50:58 činilo se da će uspeti da prelome meč, no Split nije tako mislio.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

Zaigrao je tim iz Hrvatske dosta agresivnije u odbranu, u napadu je birao pametna rešenja. Da ovo nije utakmica aktuelnog šampiona ABA lige videlo se tokom celog meča, a posebno u četvrtom kvartalu kad su gosti prvi put poentirali nakon tri minuta.

FOTO: ABA liga/KK Split/Renato Peci

Vodio je domaćin u sa 69:66, a onda je Jago dos Santos vezao pet poena i vratio prednost Zvezdi. Ipak, odgovor Splita bio je 9:0 i već tada je postalo jasno da će crveno-beli doživeti drugi poraz u samo tri kola u regionalnom takmičenju.

Branilac titule je već na dva poraza, a odigrane su samo tri utakmice i oba puta je izgubio kao gost.

Najefikasniji kod pobednika bio je David Škara sa 16 poena, pratio ga je Šenon Šorter sa 15. Na drugoj strani najviše se istakao Nemanja Nedović sa 16, dok je Ognjen Dobrić dodao 14.

Obe ekipe su na učinku 1-2. Crvena zvezda najpre u sredu u Evroligi dočekuje Baskoniju, a potom u ABA ligi Igokeu. Split u narednom meču gostuje Cedevita Olimpiji.

BONUS VIDEO: KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst