Grafit „Idioti, ubićete nekoga“ napisan je još 2019. godine u Golsvordijevoj ulici preko antivakcinaškog murala. Antivakseri su tihi ovih dana. Tako je svaki put kada deca umiru od zaraznih bolesti za koje postoji vakcina. 

Pet beba nije imalo šansu da primi vakcinu protiv velikog kašlja jer su bile suviše male za imunizaciju, i sve su preminule od početka sezone gripa, i najnovijeg talasa bolesti koja opet cirkuliše jer je pao broj vakcinisanih od pertusisa. 

Sad više nije pitanje zašto su bebe preminule od velikog kašlja, deca od malih boginja pre neku godinu i kako se pojavila tuberkuloza – to je jasno. Pitanje je dokle će antivakseri da se provlače bez ikakve odgovornosti za javno izgovorene laži i širenje dezinformacija o štetnosti vakcina. Ko će sad od njih „da objasni“ roditeljima koji su izgubili decu? Ili nema veze, pošto nisu umrla njihova, nego tuđa deca. Svoju su, sasvim je moguće, vakcinisali. Kao što je poznato da su neki od najglasnijih koji pričaju protiv vakcina – vakcinisani. Ali oni samo štite svoje interese. 

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 8. FEBRUARA.

DIGITALNO IZDANJE POTRAŽITE NA NSTORE.RS

Post Views: 10

Originalni tekst