Osobe rođene u ovom znaku zaista umeju da se nametnu pred drugima i ostavljaju veliki utisak na svoju okolinu.

foto: Shutterstock / Dzhulbee
foto: Shutterstock / Dzhulbee

Vaš fizički izgled, ponašanje ili stil izražavanja su aduti koje vi veoma često koristite u susretu sa različitim osobama. Međutim, treba naglasiti da vi to činite uglavnom nesvesno i bez određene ili smišljene strategije, piše Astrolook.

To je zato, što se tipičan predstavnik ovog znaka ponaša spontano, iskreno, čulno i shodno svom primarnom impulsu. Uostalom, poznato je da Ovnovi poseduju veoma strasnu prirodu i skoro neukrotivu ćud.

Zatim, vi ste osoba koja prvenstveno teži čulnom zadovoljstvu i potrebi za dominacijom bilo da je reč o vašem ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj i trećoj osobi.

Vaše strasti se razbuktavaju lako i brzo, tako da je vama veoma važan onaj početni impuls, prvi utisak ili samo fluid i elektricitet koji postoji u vazduhu.

Zbog toga, vi najčešće delujete veoma nestrpljivo i ubrzano u društvu osobe koja vam se dopada. Vi imate dovoljno hrabrosti da slobodno izrazite svoja osećanja bez ustručavanja i bez lažnih obzira, pri tome na veoma direktan način izražavate svoje simpatije ili svoje antipatije prema određenim osobama. Znači, svojoj okolini otvoreno dajete produce znanja ko vam se dopada i ko vam se ne dopada.

Ovako ćete osvojiti srce svake osobe rođene u znaku Ovna
Ovako ćete osvojiti srce svake osobe rođene u znaku Ovnafoto: Shutterstock/4 PM manufacturing


Vašom prirodom i vašim emocijama gospodare veoma jake strasti i to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje treba da osetite kod osobe koja vam se dopada. Ili drugačije rečeno, to znači da ukoliko neko ne pokreće vaše strasti i ne uzburkava vaše emocije već na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj priči.

Odnosno, vi možete biti romantični, interesantni, duhoviti, nežni ili tip sanjalice ali samo nakon čulnog potkrepljenja.

Kako se udvarati Ovnu?

Pre svega iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvažnije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara vama ili ukoliko ste dovoljno slobodni i lukavi onda navedite Ovna da vam se udvara. Poenta je u tome da vi morate biti “plen”, a Ovan je uvek osvajač bez obzira da li je reč o muškarcu ili o ženi.

Šta je to što o Ovnu obavezno treba da znate?

Vi ste veoma, strasni, ljubomorni i u izvesnom smislu infantilni i posesivni. Vama ne treba prkositi i ne treba iskušavati vašu toleranciju. Važno upozorenje je, da obavezno treba izbegavati različite obračune, jer Ovan u naletu niskih strasti ruši sve ispred sebe, a uz to ukoliko mu se nametnete kao protivnik onda morate znati da Ovan ne mari za slabijeg od sebe. Uostalom, čućete odgovor, da ono što ste tražili to ste i dobili.

Ovan je uvek iskren, ne libi se da kaže šta misli
Ovan je uvek iskren, ne libi se da kaže šta misli foto: Learn about Studio Shutterstock

Zatim, pod obavezno Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a naročito to pravilo važi pred spoljašnjim svetom. Važno je, da neprekidno inspirišete svog Ovna na različite izazove i na ljubavne igre ili da pokrećete njegove strasti. Bid koji vama zadaje veliku glavobolju je što vašeg Ovna najviše uzbuđuje početak, čar izazova ili srast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke “zabranjene igre”.

Kako sačuvati ovna? 

Nikako, ukoliko to sam ne želi. Nemojte biti naivni, jer Ovan sam postavlja granicu svoje slobode i sam je ruši ukoliko to želi.

Da li su ovnovi skloni flertu, prevari, neverstvu?

U načelu da, ali sve je to diskutabilno, jer Ovan je iskren, spontan, veoma čulan i pri tome ima neke posebne aršine koje koristi samo za sebe. Znači, pomirite se sa tim da postoje različita pravila i nemojte insistirati na ravnopravnosti. U prevodu, ono što važi za Ovna ne važi i za vas, a svaki razgovor na tu temu završava se tako što, je njegova reč poslednja i to je klasično pravilo ukoliko živite sa jednim Ovnom.

Kako se ovan ponaša u vezi?

Krajnje neformalno, slobodno, komotno, pomalo egoistično i bez pravila. Nemojte biti iznenađeni ukoliko zaboravi da vam kaže zbogom. Jednostavno, Ovan iščezava bez pozdrava, glasa i traga. Najbolji savet je, da ga brzo zaboravite.

Kakav je ovan u vezi?
Kakav je ovan u vezi?foto: Ground Image/Shutterstock

Kako se ovan ponaša prema voljenoj osobi?

Sve zavisi od toga koliko je zaljubljen i koliko su jako proradile njegove strasti i zatim njegove emocije. U najboljem slučaju Ovan je veoma strastan, potentan, zabavan, duhovit ili velikodušan i sa njim vam nikada neće biti monotono. Odluke donosi iznenada i bez prethodnih priprema i najava. U tom smislu, morate biti spremni na velike oscilacije u ljubavnom odnosu i morate uložiti veliki napor kako biste pratili njegov užurbani korak.


Kako se ovan ponaša u braku?

Veoma zaštitnički, pokroviteljski i korektno ali pod uslovom da vi strogo igrate po njegovim pravilima. Uostalom, izuzeci su mogući ali samo onda kada su vam dozvoljeni.

Šta privlači Ovnove?

Morate da posedujete dobar fizički izgled ili da delujete veoma privlačno, atraktivno, šarmatno, izazovno i spontano. Ovan svakako reaguje na vizuelni momenat, ali nemojte zaboraviti da je od svega najvažniji fluid, seksipil ili elektricitet koji razbuktava njegove strasti.

Magnetski privući jednog Ovna, je moguće samo ukoliko posedujete strasnu prirodu, izoštrena čula i vrele emocije.

Originalni tekst