Како књижара из Санкт Петербурга на оригиналан начин промовише књиге? (ФОТО)
Култура


Russia Beyond
@izdaniya
Запослени у култној петербуршкој књижари осмислили су генијалан начин да људе заинтересују за књиге. Они праве костимиране приказе насловних страница књига и ове фотографије објављују на друштвеним мрежама!

Сваког дана једна књижара из Санкт Петербурга објављује на Инстаграму сопствене костимиране приказе за насловне странице књига, што обрадује око 200.000 њихових пратилаца. Какве су књиге у питању и ко су ови креативни људи?

@izdaniya

Локални љубитељи књига и туристи имају омиљено место у Санкт Петербургу. Не, то није ни Ермитаж, ни неки књижевни музеј, а ни чувени дворац. То је једна књижара. Она се зове „Подписније изданија“ (што се преводи као издања на претплату) и једна је од најстаријих књижара у граду. Отворена је 1926. године и већ 60 година се налази у згради у сецесионистичком стилу на адреси Литејни проспект 57.

@izdaniya

На овом месту страсни читаоци ће пронаћи нешто много више од књижаре. То је такође продавница поклона, кафић и просто пријатно место међу креативним људима. У књижари влада специфична атмосфера коју, између осталог, креира и занимљив ретро дизајн.

@izdaniya

Књижара нуди широк избор врхунске литературе: класичну и савремену белетристику, филозофске и историјске књиге, књиге на тему позоришта и филма, као и издања из области социологије и психологије.

@izdaniya

„Трудимо се да пружимо занимљив избор књига, да подржимо мале независне издавачке куће и понудимо ретке и специфичне примерке“ – то је концепт који књижара заступа.

@izdaniya

Исту привлачност каквом одише продавница има и њена страница на Инстаграму. Подржавајући ретке књиге и промовишући нестандардне наслове, запослени књиге рекламирају на веома креативан начин.

@izdaniya

2013. године почели су да објављују фотографије на Инстаграму као шалу… нису имали много пратилаца у то време, али отада шала је прерасла у део њиховог стила.

@izdaniya

„Једино што се није променило је то да фотографије правимо сами“, каже Арина Громико, у књижари задужена за односе са јавношћу. „Немамо фотографе са стране нити моделе. Наш Инстаграм је наше лице. Када купац дође у продавницу, видеће оне исте људи који су на нашим постовима, и они ће му дати савете о књигама.“

@izdaniya@izdaniya

Лина Либо, једна од запослених у књижари, створила је стил и концепт инстаграм постова. „Она прави фотографије за наш Инстаграм и она је извела естетску револуцију на нашој страници“, каже Арина. Лина и још четворица момака раде на визуелном концепту и проналазе одговарајуће локације. Истовремено сви они раде у књижари, а не баве се само друштвеним мрежама.

@izdaniya

Понекад је за пост на Инстаграму потребно само 30 минута, а фотографија се може начинити у самој књижари или у оближњем дворишту.

@izdaniya

Када су планови захтевнији, не штеди се ни време ни новац. Једном су чак изнајмили базен да би направили фотографију.

@izdaniya

Други пут су донели стару каду како би могли да седе у њој поред Финског залива.

@izdaniya

Фотографије праве на различитим локацијама широм града, укључујући Ермитаж,

@izdaniya

прелепу цркву светог Исакија,

@izdaniya

Витепску железничку станицу,

@izdaniya

обале реке Неве.

@izdaniya

Чувена туристичка атракција – кровови Санкт Петербурга – гарантује романтичне призоре.

@izdaniya

Као и унутрашњост старих градских здања

@izdaniya

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article