Како један Руси прави огромне цртеже у снегу (ФОТО)
Живот

27 децембар 2021


Russia Beyond
Leonid Valitov
Леонид Валитов из уралског града Јекатеринбурга често изненађује комшије својим цртежима у снегу? Зашто их он прави?

Када прави слику Леонид Валитов се буди у 4-5 сати ујутро. Зими јутарњу таму проводи цртајући у снегу четири сата. Уместо четкице користи лопату, а уместо платна клизалиште у дворишту своје зграде у Јакетеринбургу.

Понекад комшије виде само слатко маче и натпис „Добро јутро“.

Leonid Valitov

Или цртеж мале жирафе.

Leonid Valitov

Становници околних зграда такође се разнеже када их дочекају слика малог мамута и речи из совјетског цртаног филма о мамуту који се изгубио и стрпљиво чекао маму и тату.

Leonid Valitov

„Најпре направим контуре цртежа, а затим очистим снег са леда помоћу мог алата који је нека врста уске лопате“, каже Леонид.

Уметник може да ради само када ноћу пада снег и градске службе нису успеле да очисте клизалиште. Нажалост, дело у које уложи толико труда нестане до краја дана када је клизалиште коначно очишћено.

Међутим, Леонид већ има око хиљаду пратилаца на Инстаграму, како својих суседа тако и других становника Јекатеринбурга. Они су му захвални на радовима, желе да му се придруже и посматрају креативан процес или траже да понови своје радове на другим местима у граду.

Леонид такође навија за локални хокејашки тим. Приказао је једног играча и натпис „Автомобилист, напред!“

Leonid Valitov

Алудирајући на ковид пандемију сликом необичног лика, записао је: „2020, можда је доста?“

Leonid Valitov

Ово су остали Леонидови радови. Његова уметност није само забавна. Он се често бави еколошким питањима и заштитом животиња и околине. На овом цртежу натпис гласи: „Слобода за делфине!“

Leonid Valitov

Леонид заправо ради као масер и није професионални уметник. Такође је веган и охрабрује људе да пређу на овај начин живота, као и да почну да брину о свом здрављу .

Leonid Valitov

Осим тога, Леонид предлаже да се смањи саобраћај и да се пређе на бицикле, како би двориште могло да постане зелена површина, без паркираних аутомобила и издувних гасова.

Leonid Valitov

Понекад изађе из свог дворишта и црта на залеђеном језеру. Ови радови имају шансе да опстану дуже од једног дана.

Leonid Valitov

Леонид такође има још начин да покаже своју креативност: кроз GPS-цртеже. На површини залеђеног језера нацртао је делфине трчећи са пријатељем.

Leonid Valitov

А једног лета када није било снега… Леонид је на мапи града означио једну животињу… и тражио од пратилаца да погоде о којој животињи се ради.

Leonid Valitov

Свако, па и делимично копирање материјала Russia Beyond без писмене дозволе и линка на оригинални текст објављен на веб-сајту Russia Beyond третира се као грубо кршење закона о ауторским правима Руске Федерације. Russia Beyond и медијски холдинг RT задржавају право реаговања на сличне противправне радње и покретања судског поступка.

Најбољи текстови седмице стижу директно на вашу e-mail адресу

Проверите вашу е-mail адресу и потврдите пријаву

')
},
error: function() {
$email.val('');
alert('An unknown error occurred. Try later.');
}
});
}
});

};
initFormSubmit();

$completeButton.on('click', function (evt) {
evt.preventDefault();
evt.window.location.reload();
});
}());
Више занимљивих садржаја пронађите на
Russia Beyond на српскомOriginal Article

(Visited 1 times, 1 visits today)