EPA PHOTO BELGA/BENOIT DOPPAGNE/mda

Porodica Mihaela Šumahera planira da pokrene sudski postupak protiv nemačkih nedeljnih novina koje su lažirale intervju sa njim pomoću Četa GPT.

Predstavnik porodice Šumaher predstavio je javnosti izveštaj o sudskom postupku.

Velikan Ferarija nije viđen u javnosti otkako je zadobio tešku povredu glave u skijaškoj nesreći na porodičnom odmoru na francuskim Alpima u decembru 2013. godine.

Na naslovnici poslednjeg broja nemačkog lista Die Aktuelle nalazi se osmehnuti Šumaher sa velikim naslovom “Mihael Šumaher, prvi intervju”.

Navodni Šumaherovi citati zazvučali su vrlo ubedljivo: “Moj život se potpuno promenio od tada (nesreće). Bio je to užasan period za moju suprugu, decu, celu porodicu…” 

Od Šumaherove nesreće, njegova porodica štitila je njegovu privatnost, dajući pristup samo najbližima, a o njegovom stanju podelili su minimalno informacija.

“Živimo zajedno. Zajedno idemo na terapiju. Radimo sve što je u našoj moći da Mihaelu bude bolje i da osiguramo njegovu udobnost, i da jednostavno oseti povezanost sa svojom porodicom”, rekla je Korina Šumaher, Mihaelova supruga, u Netfliksovom dokumentarcu još 2021. godine.

“Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, onako kako je to Mihael voleo i još uvek voli. I nastavljamo dalje sa svojim životima”, dodala je.

“Ono što je privatno treba tako i da ostane”, govorio je Mihael. Korina je rekla da je za nju veoma važno da zaštiti njegov privatni život koliko god je to moguće. “Mihael nas je oduvek štitio i sada mi štitimo njega”, izjavila je. 

Šumaherov sin Mik je trenutno rezervni Mercedesov vozač za Formulu 1, nakon što je izgubio svoje mesto u Hasu na kraju prošle sezone. 

Originalni tekst