Rakuten Viber želi da podseti svoje korisnike kako da se zaštite i
stvore bezbedno onlajn okruženje za sebe dok surfuju kroz živahne tokove komunikacije ovog sadržajnog leta.

Rakuten Viber je uvek bio i biće posvećen pružanju bezbedne i pouzdane platforme za komunikaciju svojim korisnicima, bez obzira na to gde se oni nalazili – primenjujući unapređene inovativne digitalne proizvode koji će
dodatno pospešiti korisničko iskustvo i promovisati privatni,  ezbedni i pouzdani ambijent za razgovore svima u Srbiji.

U nameri da komunikaciju održi na najvišem nivou organizovanosti, Rakuten Viber predlaže svoj izbor od 5 sigurnih i bezbednih funkcija
koje će biti korisne svima, a ujedno sprečiti da ih nepoželjni pozivi i poruke remete u svakodnevici.

1. Sakrijte prikaz statusa „Pregledano“ i „Na mreži”: Viber vam omogućava da sakrijete vaš status pregleda poruka i trenutnog prisustva u aplikaciji. Prilagodite vidljivost ovih parametara unutar “Postavki” u aplikaciji – odlaskom u odeljak “Privatnost”.

2. Ne izlažite vašu fotografiju pred korisnicima koji nisu među vašim kontaktima: U mogućnosti ste da učinite vašu profilnu fotografiju nevidljivom za druge korisnike aplikacije.

Da biste ovo uradili, ugasite tu opciju u postavkama Privatnosti unutar Vibera: odeljak “Još” – “Postavke” – “Privatnost” – ugasite parameter “Prikaži svoju fotografiju”.

3. Zahtevi za razmenu poruka: Pozivi za pridruživanje grupnim prepiskama ili kanalima od nepoznatih korisnika u Viberu automatski bivaju ubačeni u fasciklu Zahteva za razmenu poruka.

Korisnik uvek može da “prihvati” poziv, posle čega se prepiska premešta unutar ekrana svih ostalih prepiski. Ova funkcija je omogućena kao početni standard u Viberu.

4. Lista za blokiranje: Telefonski brojevi koji su blokirani u Viberu će se pojaviti u listi blokiranih korisnika. Blokirani ljudi neće moći da šalju poruke ili zovu korisnike, dodaju ih u grupe ili prate novosti u njihovom onlajn status i profilnim fotografijama. Korisnici mogu lako da pristupe ovoj listi u njihovim podešavanjima na Viberu kako bi eventualno deblokirali određeni telefonski broj.

5. ID pozivaoca i automatska provera spema: Korisnicima je omogućeno da aktiviraju “ID pozivaoca” kako bi identifikovali moguće nepoželjne pozive na Android uređajima – i “Automatsku proveru spema” za poruke na iOS i Android uređajima. Obe funkcije pomažu korisnicima da lako prepoznaju komunikaciju naznačenu kao spemovanje, kako ne bi odgovarali pozivaocima i na sadržaj koji ih ne čini spokojnim. Opcije su dostupne pod odeljkom “Podešavanja” – “Pozivi i poruke”.

Preporuka profesionalaca – kontrolišite ko može da vas doda u Viber grupe:

Korisnicima je omogućeno da ograniče profile i vrstu kontakata koji bi mogli da ih dodaju u grupe unošenjem promena u postavke privatnosti. Ova funkcija može biti aktivirana unutar aplikacije pri odeljku “Postavke” – “Privatnost” – “Kontrolišite ko vas može dodavati u grupe”.

Kako kretanje kroz svet digitalne privatnosti i bezbednosti često može biti zamorno, Rakuten Viber će uskoro svojim korisnicima predstaviti novi specijalizovani interaktivni čet-bot koji će pomoći i podržati korisnike u saznanjima kako mogu da zaštite sve što im
je od važnosti i značaja na mreži.

Rakuten Viberu je nedavno dodeljen “Service Organization Control (SOC) 2 Type II” sertifikat koji potvrđuje primenu rigoroznih bezbednosnih protokola sa ciljem pružanja bezbednosti, dostupnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka. Ovo ostvarenje je – u skladu sa činjenicom da je Rakuten Viber jedna od prvih među najvećim aplikacijama za razmenu poruka koja je još 2016. primenila potpunu enkripciju sa-kraja-na-kraj za sve privatne 1-na-1 grupne prepiske i video pozive – prepoznato kao garancija za stvaranje i održavanje bezbednog i pouzdanog komunikacijskog okruženja za sve njene korisnike širom sveta. Dodatne informacije o svim bezbednosnim funkcijama dostupnim na aplikaciji Rakuten Viber moći ćete pronaći ovde..

Post Views: 26

Originalni tekst