Dok borbeni avioni američke proizvodnje F-16 za Ukrajinu stižu u centre za obuku u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, saveznici Kijeva nadaju se da moderni avion može odbaciti ruske avione dalje od fronta, učinkovitije gađati radarske odašiljače i loviti više krstarećih projektila.

Glavni komandant ukrajinskih oružanih snaga Valeri Zalužnji rekao je u novembru da će F-16 biti “manje od pomoći” sada nego što bi bili pre godinu dana jer je Rusija imala vremena poboljšati svoju protuzračnu odbranu, piše Hina, a prenosi Al Džazira.

Ali svakako će pomoći u rešavanju problema koji traje od početka invazije u februaru 2022: Ukrajinskoj vojsci bilo je teško suprotstaviti se modernijim ruskim borbenim avionima s vlastitim zastarelim lovcima.

Rojters je pregledao tehničke dokumente i razgovarao s osam vojnih stručnjaka, uključujući bivše instruktore i pilote F-16, o sposobnostima, ograničenjima i utjecaju koji bi mogli imati na rat u Ukrajini.

Vreme za obuku

Zapadni vojni zvaničnici i stručnjaci kažu da dodavanje F-16 ukrajinskoj avijaciji neće naglo promeniti tok rata. Za obuku pilota i pomoćnih posada potrebno je vreme, projektili zemlja-vazduh i dalje predstavljaju glavnu pretnju, a mlazni F-16 nisu dizajnirani za ukrajinske oštećene i ponekad improvizirane piste.

Ali su poboljšanje najbližeg ekvivalenta koji Ukrajina ima – MiG-29 sovjetskog dizajna – i, dugoročno gledano, pomoći će Kijevu da se integriše sa zapadnim vojnim sistemima i odvoji od oslanjanja na zastareli hardver koji je napravio njegov neprijatelj.

“To definitivno postavlja Ukrajinu na tehnološki put na kojem se trenutno nalazi NATO”, rekao je Robert Farley, profesor na Univerzitetu Kentucky koji se specijalizovao za vojne poslove i vazdušne snage.

“Ono što Ukrajina sada ima je slepa ulica; Ne ide nigde. Ako želite imati vazdušne snage za deset godina, to će morati biti F-16 ili nešto slično.”

F-16 menja zastarele lovce

Lovci će zameniti opterećenu i proređenu flotu ukrajinskih MiG-ova 29, Su-24 i Su-25, mlaznjaka koji nastalih u jeku Hladnog rata.

Ukrajina je pronašla nove načine za integraciju zapadnog oružja u te avione, ali F-16 će omogućiti ukrajinskoj vojsci da izvuče više performansi iz takvih sistema, rekao je Brynn Tannehill, bivši pilot američke mornarice koji je pomogao u obuci pilota F-16 američkih vazzdušnih snaga.

Jedan od primera je napredna raketa vazduh-vazduh srednjeg dometa (AMRAAM) AIM-120, koju Ukrajina sada koristi u protivvazdušnoj ulozi lansirajući ih sa zemlje, ali će uskoro biti dostupna za upotrebu vazduh-vazduh.

Modeli AMRAAM C i D koji idu prema Ukrajini mogu napadati ciljeve izvan vizualnog dometa, ali što je još važnije oni su “ispali i zaboravi”: ako pilot mora probiti radarsku blokadu cilja, ugrađeni radar projektila će ga voditi. Čak i ako nema zračnih borbi iznad prve linije, ukrajinski piloti mogu učinkovitije loviti krstareće rakete.

Višenamenski avion

Više od 4.600 aviona F-16 proizvedeno je i prodano u više od dvadesetak zemalja u mnogo različitih konfiguracija.

Lockheed Martin je odbio komentarisati specifične mogućnosti aviona koji se šalje u Ukrajinu.

Otkako je predstavljen kasnih 1970-ih, F-16 je unapređen za obavljanje mnogih misija.

Do Zalivskog rata F-16 leteli su u redovitim misijama napada na tlo s projektilima, bombama i antiradarskim oružjem. Iako MiG-29 može obavljati neke rudimentarne misije vazduh-zemlja, on nije napravljen za taj zadatak, rekao je Peter Layton, gostujući saradnik na Griffith Asia Institute i bivši oficir Kraljevske australske ratne avijacije.

“Oba aviona su počela kao laki lovački avioni uglavnom za delovanje u dnevnim misijama, ali budući da su zapadni koncepti evoluirali… (F-16) postepeno je napredovao u višenamenski lovac sposoban za izvršavanje naprednijih misija protivvazdušne odbrane”, rekao je Layton.

F-16 može nositi više naoružanja od MiG-29, Su-27 i Su-25, a otprilike koliko i ukrajinski taktički bombarder Su-24. Verzije koje se šalju u Ukrajinu najverovatnije imaju nadograđenu verziju radara AN/APG-66, rekla je Kelly Grieco, viša saradnica u Stimson centru. Može pratiti ciljeve u vazduhu i na zemlji, s dometom zrak-zrak od više od 100 kilometara.

Ruski avioni mogu uočiti ukrajinske MiG-ove 29 “mnogo dalje nego što Ukrajinci mogu uočiti ruske avione”, rekao je Grieco. Snažniji radari F-16 smanjit će problem nedostatka zemaljskih radara, ali ga neće neutralizirati.

F-16 i zapadnjački avioni generalno su više prilagođeni pilotima, s intuitivnim kontrolama i zaslonima koji letačima omogućuju da drže glave gore, dodao je Tannehill, nazivajući kokpite MiG-29 i Su-27 “beznadno zastarelima” .

Izazovi

MiG-29 i mnogi projekti borbenih aviona iz sovjetske ere bili su namenjeni za delovanje s loše uređenih pista pa imaju “kapke” koji se spuštaju preko otvora za vazduh kako bi sprečili motore da usisavaju krhotine kada je avion na zemlji.

Donji usisnik F-16 nema takve zaštite i nije namenjen za rad u strogim uslovima, rekla je Grieco. “F-16 je avion koji treba dugu i čistu pistu”. Ukrajinske snage moraju pažljivo čistiti površinu piste, što je izazov usred rata.

Obuka dovoljnog broja pilota i pomoćnog osoblja za upravljanje novom flotom trajaće mesecima.

Osam pilota i 65 pripadnika pomoćnog osoblja su u prvim fazama učenja kako upravljati F-16 u Danskoj; drugi su u Arizoni i gradu Fetestiju na jugoistoku Rumunije.

Iako tačan broj aviona nije objavljen, očekuje se da će biti u desetinama, kažu stručnjaci.

Za neiskusne pilote prvi korak je upoznavanje s novim avionom na zemlji i u učionici. Ti elementi, plus vrieme simulacije, trajaće oko tri sedmice, rekao je Layton.

Idući korak je olakšati letenje tokom sledećeg meseca. Nakon što je osnovno dnevno letenje ispunilo očekivanja instruktora, studenti bi prešli na noćno, loše vreme i instrumentalno letenje, koje je “tehnički puno zahtevnije”.

Ulesdila bi vazdušna borba, sa šest do osam sedmica poduke. Obuka za delovanje vazduh-zemlja trajaće još dva meseca, rekao je. Nakon osnovnih uputa, piloti SAD-a i NATO-a provode mjesece učeći kako izvršiti specijaliziranije misije.

“Nije dovoljno samo ih obučiti da rade osnove ako želite izvući maksimum iz tih letelica. Moraćete ih uvežbati da rade složene stvari,” rekao je Tannehill, poput koordinacije s kopnenim jedinicama ili letenja u misijama s više aviona.

Čak i za iskusne pilote učenje novih sistema može biti teško, rekla je Grieco.

Jezik bi mogao biti problem za letače bez puno iskustva s engleskim. “Nekoliko” pilota i desetine osoblja za održavanje dobijaju jezičnu poduku pre obuke u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je Pentagon.

Rezervnih delova, priručnika i zaliha za F-16 trebalo bi biti u izobilju, proizvedeno ih je oko 4.600 a avion je još uvek u proizvodnji, rekao je Farley. Dobro uvežbane posade za održavanje su presudne, budući da će održavanje F-16 u borbi zahtevati redovan rad—možda i više nego inače ako rade u teškim uslovima.

Soren Sorenson, bivši danski pilot F-16, rekao je da bi potrebe održavanja značile da bi svaki avion mogao leteti 25 posto do 50 posto vremena. Layton je procenio da bi svaki avion zahtevao oko 20 sati održavanja između letova, te da bi na dnevnoj bazi oko 25 od svakih 40 bilo spremno za let.

Oružje

Godine 2022. Sjedinjene Američke Države počele su snadbevati Ukrajinu raketama AGM-88 HARM, oružjem za uništavanje neprijateljskih radarskih sistema. Predstavljen 1980-ih, nikada nije trebao biti korišćen s bilo čim drugim osim sa zapadnih avionima. Ali tehničari su uspeli osposobiti nosače na ukrajinskim avionima za lansiranje tih raketa.

Oružje je imalo brz učinak, uhvativši ruske radarske operatere nespremne i nateravši ih, po prvi put u ratu, da paze kada i gde deluju, rekao je Tannehill.

Ali HARM-ovi su morali biti programirani na zemlji da lete na određene koordinate.

S F-16, “možete ih dinamički programirati u letu. Možete iskoristiti puni potencijal jer možete promeniti upute”, dodao je.

F-16 takođe omogućuju Ukrajini da unapredi svoje sposobnosti vazduh-vazduh, rekao je Layton.

Ukrajinski inventar projektila vazduh-vazduhs radarskim navođenjem usresređen je na model R-27 – predstavljen ranih 1980-ih. Koristi “poluaktivno radarsko” navođenje, u kojem ga senzori lansirne letelice vode do cilja.

Nasuprot tome, “pucaj i zaboravi” projektil AMRAAM i njegov veći domet – američke vazdušne snage navode ga kao “više od 20 milja”, a portparol ukrajinskih vazdušnih snaga Jurij Ihnat rekao je da bi mogao pogoditi ciljeve udaljene do 160 km – mogu značiti da ruski avioni više ne mogu nekažnjeno pucati na ukrajinske avione.

Ihnat je rekao da ne očekuje da će avioni leteti u Ukrajini do 2024. “Nećemo odmah dobiti rat, ali F-16 je sposoban promeniti tok događaja”, rekao je u augustu.

Rusija je upozorila protiv isporuke F-16 Ukrajini, a njen ambasador u Danskoj rekao je u avgustu da bi to predstavljalo “eskalaciju sukoba”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst