Srpski teniser Novak Đoković definitivno će igrati na Vimbldonu, a prvi rival biće mu Čeh Vit Kopriva, odlučeno je dsnas žrebom u Londonu.

КАКАВ ЖРЕБ ЗА СРБИНА! Ово је пут Новака Ђоковића до осме титуле на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser sve do finala, ako do njega stignu obojica, neće moći da igra protiv Karlosa Alkaraza od kog je lane izgubio baš u meču za pehar.

Sedmostruki osvajač Vimbldona je imao odličan žreb jer su u drugom delu kostura uz Alkaraza i Janik Siner i Danil Medvedev, pa ni protiv Italijana ili Rusa ne može da igra pre finala.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Rival Srbinu u prvom kolu biće Čeh Kopriva, 111. teniser sa ATP liste. Ukoliko Srbin prođem u drugom kolu bi ga čekao bolji iz duela Džejkoba Firnlija (Velika Britanija) i Alehandra Moro Kanasa (Španija). Tomas Martin Ečeveri iz Argentine je najrealniji potencijalni rival Đokoviću u trećem kolu.

Potencijalni rival Đokoviću u osmini finala je Danac Holger Rune, u četvrtfinalu Hubert Hurkač, a u polufinalu Aleksander Zverev ili Andrej Rubljov.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Branilac pehara Alkaraz će u prvom kolu će igrati protiv Estonca Marka Lajala, dok ga potom u eventualnom drugom kolu čeka bolji iz duela Aleksandar Vukić – Sebastijan Ofner.

Italijan Janik Siner, najbolji teniser sveta, igraće u prvoj rundi protiv imenjaka Hanfmana iz Nemačke. Već u drugoj rundi bi Siner mogao da ide na zemljaka Matea Beretinija.

Dušan Lajović će u prvoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv Indijca Sumita Nagala, a ako prođe, najverovatnije će ga čekati duel sa Talonom Griksporom iz Holandije u drugoj rundi. Laslo Đere će u prvom kolu igrati protiv Luke Puja iz Francuske.

Kompletan žreb Vimbldona

Foto: Printskrin

 

Put Novaka Đokovića do finala Vimbldona

Prvo kolo: Vit Kopriva

Drugo kolo: Džejkob Fernli/Moro Kanas

Treće kolo: Tomaš Ečeveri

Četvrto kolo: Holger Rune/Karen Hačanov

Četvrtfinale: Aleks de Minor/Hubert Hurkač

Polufinale: Aleksander Zverev/Andrej Rubljov

Finale: Janik Siner/Karlos Alkaras

Novak Djokovic’s possible path to the Wimbledon title:

Wimbledon draw for Djokovic:

1R: Kopriva

2R: Fearnlex / Moro Canas

3R: Etcheverry / Popyrin

4R: Rune / Khachanov

QF: Hurkacz / De Minaur / Aliassime

SF: Zverev / Rublev / Tsitsipas

F: Sinner / Alcaraz /… pic.twitter.com/UORHgWltKv — The Tennis Letter (@TheTennisLetter) June 28, 2024

Đoković na startu sa Koprivom

Vito Kopriva prvi rival Novaka Đokovića, dečko koji je kroz kvalifikacije ušao u glavni žreb Vimbldona.

Ovako bi trebalo da izgleda četvrtfinale Vimbldona u muškoj konkurenciji, ali…

Gentlemen’s Singles – Projected Quarter-finals by Seeding

Sinner (1) vs Medvedev (5)
Alcaraz (3) vs Ruud (8)

Rublev (6) vs Zverev (4)
Hurkacz (7) vs Djokovic (2)#Wimbledon — Wimbledon (@Wimbledon) June 28, 2024

Ajde, da i Noleta sreća pogleda… 

Kao drugi nosilac na turniru Novak Đoković je stavljen u drugu polovinu žreba, na suprotan kraj od prvog nosioca Janika Sinera. Žreb je odlučio da Karlos Alkaraz bude potencijalni protivnik italijanskog tenisera u polufinalu, dok će Đokovićev eventualni rival biti Aleksandar Zverev. Novakovi eventualni rivali u završnici turnira mogli bi da budu sedmi nosilac Hubert Hurkač, deveti nosilac Aleks De Minor, pa zatim Holger Rune (15), Feliks Ože-Aljasim (17),  Karen Hačanov (21),…

Foto: Profimedia

 

Alkaraz na Estonca

Estonac Mark Lajal je protivnik Karlosa Alkarasa na startu. Lak zadatak za trećeg nosioca i branioca trofeja. Ovo su još neki parovi iz tog dela žreba:  Korda – Davidovič – Fokina, Rusovori – Mekdonald, Danijel – Cicipas, Fric – O’Konel…

Kecmanović, Đere i Lajović dobili rivale

Miomir Kecmanović na startu igra sa Sumitom Nagalom iz Indije. Dušana Lajovića očekuje komšijski duel protiv Grigora Dimitrova. Laslo Đere će igrati protiv Luke Puja.

Foto: Profimedia

 

Sineru mina stiže već u osmini finala, a i premijera nije za bacanje

Prvi teniser sveta Janik Siner mogao bi da ima problema već u osmini finala, gde bi mogao snage odmeriti sa Benom Šeltonom. A ni prvi meč na turniru mu nije lak, jer su mu kuglice poslale Janika Hafmana.

Odlično je krenulo! Siner i Alkaraz tek u finalu

Sjajne vesti na startu muškog žreba, Janik Siner i Karlos Alkaraz mogu protiv Novaka Đokovića tek u finalu Vimbldona, što je dobra stvar. Nosioci na Srbinovoj strani, za sada su Rubljov, Fric, Rune, Cicipas, Zverev, Hurkač, De Minor…

Ovo je kompletan žreb teniserki na Vimbldonu

Foto: Printskrin

 

Projektovano četvrtfinale Vimbldona kod dama

Ladies’ Singles – Projected Quarter-finals by Seeding

Swiatek (1) vs Vondrousova (6)
Rybakina (4) vs Pegula (5)

Zheng (8) vs Sabalenka (3)
Paolini (7) vs Gauff (2)#Wimbledon — Wimbledon (@Wimbledon) June 28, 2024

Iga Swiatek Projected Wimbledon 2024 Draw

R1: Kenin
R2: Jones/Martic
R3: [27] Siniakova
R4: [13] Ostapenko
QF: [6] Vondrousova
SF: [4] Rybakina
F: [2] Gauff

Will go for her 1st Wimbledon title, Channel Slam, and 6th GS. JAZDA!!! pic.twitter.com/1EPKygB4il — Brian | #6inLondon #25inLondon (@stanpokey) June 28, 2024

Strašan meč na startu ženskog turnira

Zanimljiv žreb na startu ženskog turnira. Prva teniserka sveta Iga Švjontek na startu igra sa Sofijom Kenin ni malo lak zadatak. Od ostalih derbija treba istaći mečeve: Karolin Garsija – Ana Blinkova, Ajla Tomljanović – Jelena Ostapenko, Danijel Kolins – Klara Toson, Barbora Krejčikova – Veronika Kudermetova, Ekaterina Aleksandrova – Ema Radukanu, Kesler Makarti – Marija Sakari, Darija Kasatkina – Šuai Džang, Paula Badosa – Karolina Muhova, Brenda Fruhvirtova – Mira Andreeva… Koko Gof bi kao nosilac broj dva mogla bi da u osmini finala igra sa Viktorijom Azarenkom, ali Beloruskinja već na startu ima strašnu prepreku Sloun Stivens. Jedan od glavnih favorita za titulu na Vimbldonu Jelena Ribakina, četvrti nosilac, igraće sa Elenom-Gabrijelom Ruse.

It’s time to find out the Official Draw for The Championships 2024…

Tune in live to watch from 10am (BST)#Wimbledon — Wimbledon (@Wimbledon) June 28, 2024

Uoči žreba

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, danas će saznati protivnike na ovogodišnjem Vimbldonu.

Žreb za predstojeći Gren slem na programu je od 11 časova i videćemo koga će Novak Đoković dobiti za protivnika.

Ipak, jedna stvar uoči žreba sasvim sigurno će vas iznenaditi. Vimbldon je turnir koji posebno drži do tradicije, tako da je žreb za ovaj grend slem moguće pratiti samo putem njihovog zvaničnog sajta.

Bilo je veliko pitanje da li će se zbog povrede koju je zadobio Đoković naći u žrebu, ali je Vimbldon potvrdio da je on drugi nosilac.

FOTO: Tanjug/AP

 

U očekivanju konačne odluke Novaka Đokovića o ostanku u žrebu i učešću na ovogodišnjem Vimbldonu, teniski sajt „Tennis 365“ je objavio da je Novak potvrdio učešće na njemu omiljenom egzibicionom turniru u privatnom elitnom londonskom klubu „Harlingem“ gde će ukrstiti rekete u takmičarskom meču danas sa Danilom Medvedevom.

Podetimo, Đoković u Londonu brani finale i 1.200 bodova. U finalu 2023. ga je savladao Karlos Alkaraz. Mladi španski teniser imao je sve u svojim rukama ove sezone i dobrim rezultatom prethodne nedelje mogao je da ostavi Đokovića na trećem mestu ATP liste, ali je bolnim porazom od Džeka Drejpera izgubio bodove i omogućio povređenom srpskom sportisti da se vrati na drugu poziciju i sebi olakša žreb. Naravno, puno toga se pita i prvi na svetu, Janik Siner, kojem najviše ide u prilog da Novak i Karlos ne ponove rezultate od prošle godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst