SJAJNU utakmicu u finalu ABA 2 lige odigrali su Vojvodina i Spartak iz Subotice u „Spensu“. Gosti su pobedili sa 73:74 (20:27, 10:13, 19:17, 24:17).

КАКАВ МЕЧ У АБА 2 ЛИГИ: Спартак победио у спрском финалу, у Суботици пада одлука ко иде у виши ранг

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ništa nije poznato posle ovog susreta u Novom Sadu, s obzirom na minimalnu razliku kojom je trijumfovao tim Vladimira Jovanovića.

Spartak je zasluženo slavio pošto je vodio od sredine prve četvrtine, pa sve do kraja. Subotičani mogu da žale što nisu ostvarili ubedljiviju pobedu. Ovako je sada sve otvoreno.

Gosti su imali dvocifrenu prednost posle 20 minuta košarke – 30:40. Ipak, Vojvodina je dobro igrala u nastavku utakmice, posebno u četvrtoj četvrtini koju je dobila sa 24:17. Novosađani nisu napravili preokret, ali su svakako svesni da ih pobeda od dva ili više razlike vodi u ABA ligu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Cerovina sa 13 poena, pratio ga je Nemanja Gordić sa 11. Na drugoj strani najviše se istakao Petar Rakićević sa 19, dok je Stefan Savić dodao 15.

Druga utakmica igra se u dvorani „Dudova šuma“ u Subotici u četvrtak, 16. maja od 19 časova.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić – od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst