Danica Crnogorčević sa suprugom Vaskrs obeležava na tradicionalan način.

Pevačica Danica Crnogorčević je sada otkrila u velikom intervjuu kako Vaskrs izgleda u njenom domu, te kako ga njihovi naslednici doživljavaju.

Kako se u vašem domu slave Vaskršnji praznici?

– Ono oko čega se vodimo u toku čitavog posta, zapravo od samog početka pa sve do kraja, jeste odlazak na bogosluženja u Crkvu, gde se sabiramo svi. Sa decom uvek sve prođe u radosti, jer se dočekuje naš najveći pravoslavni praznik, Vaskrs. To je smisao naše vere. Iz godine u godinu, kako dečica rastu, pokušavam da im objasnim šta je to što nas čini hrišćanima.

Foto: Privatna arhiva

 

Verujemo da su deca najradosnija zbog rituala i običaja?

– Najviše deca, ali recimo kada je strasna sedmica mi odrasli to stvarno proživljavamo, odnosno svesni smo stradanja, te nismo toliko radosni. Međutim, kada odzvone zvona i dođe Vaskrs, sreći nema kraja, te se definitivno najviše raduju dečica, pa i mi sa njima.

Kako se slavilo dok ste bili mali?

– Nije se mnogo promenilo, jedino tehnike farbanja jaja. Ranije se farbalo tradicionalno sa voskom, u pretežno samo crvenoj boji, dok danas… puno tehnika, dekupaž, šareno. Moja majka je uvek farbala voskom i u lukovini, to mi je najlepše.

Foto: printscreen/Instagram

 

Da li je život sa sveštenikom uneo novi pogled na suštinu praznika?

– To je veliki blagoslov, da u porodici postoji svešteno lice. To je zaista poseban blagoslov za našu decu, a i moje malenkosti. Ja sam i ranije išla na bogosluženja, od svog ranog detinjstva, kao i moj suprug, oboje smo vaspitavani u tom duhu. Svaka porodica je mala crkva. Bitno je da se svi odnosimo prema porodici kao prema jednoj zajednici, svetinji.

Kako uspevate da izbalansirate privatni i poslovni život?

– S obzirom da na pevanje ne gledam kao posao, to radim iz ljubavi. Ne vežbam uopšte jer i ne stižem pored četvoro dece, samo dođem na koncert, tada to prenesem narodu i oni zaista osete pravu emociju. To se vidi na licima, po njihovim suzama. Meni su deca prioritet, tako da pevušim samo dok ih uspavljujem.

Foto: Privatna arhiva

 

Spremate li neki veći koncert ili pesmu?

– Da, album je već u procesu. Čekamo još dve pesme i spot, pa će biti objavljen. Što se tiče većih koncerata, evo sada jedva čekamo jedan u Nišu.

Da li biste, da dobijete ponudu, snimili duet sa nekim reperom?

– Već sam snimila sa Beogradskim Sindikatom, za sada mislim da je to to.

Vaskrs u domu Ivane Pavković i Petra Mitića:

sledeća vest

Originalni tekst