RUSKE snage uspele su da isteraju ukrajinske snage iz Avdejevke i to će im omogućiti da napreduju dalje, izjavio je bugarski novinar Peter Volgin na Jutjub kanalu.

КАДА КОМИЧАР ИЗИГРАВА СТРАТЕГА: Бугарски новинар о повлачењу ВСУ из Авдејевке – сви знамо како се завршила “стратешка одбрана Вермахта”

Foto: Tanjug/AP

-Rusija zadržava inicijativu i napreduje, ali znate da se to ne dešava tako brzo, ne tako aktivno, tu nema mesta blickrigu i sličnim stvarima. Rusija se kreće napred polako i metodično. A sada je, zahvaljujući ovoj pobedi, zaista obezbedila sebi veoma dobru platformu za naknadno uspešno zauzimanje položaja ukrajinskih formacija. Rusi se dalje mogu kretati prema Kramatorsku, Slavjansku, kao i Pokrovsku, gde se nalazi sledeći bastion ukrajinske vojske, istakao je novinar.

On je podsetio da je Avdejevku sasvim nedavno posetio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, pokazujući sunarodnicima da je „tamo bezbedno i da se Rusi neće probiti“.

Oružane snage Ukrajine sada su prešle na stratešku odbranu, koja se na kraju može pretvoriti u poraz, smatra Volgin.

Foto printskrin youtube/Zlatti71/rvvoenkor

-Nakon toga, Zelenski se vratio u svoj bunker u Kijevu, a ukrajinski vojnici su ostali tamo i bili žrtve njegove želje da bude veliki komandant i neverovatan vojni strateg. Nažalost, tako se i dešava, kada komičar sa TV-a počinje da od sebe pravi velikog vojnog stratega, ocenio je novinar.

Između ostalog, zapadni mediji već pišu da je Ukrajina prešla na takozvanu stratešku odbranu.

-Svi znate kako se završila priča sa “strateškom odbranom” Vermahta. Čini mi se da i sada, kada se ovaj izraz upotrebljava u odnosu na ukrajinsku vojsku, situacija na kraju može dovesti do istog rezultata, zaključio je on.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. februara da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom Avdejevka u DNR. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim vojnicima na uspehu i važnoj pobedi.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst