NAVIJAČI umeju da prirede spektakle, ali i probleme. Kada su se te dve stvari “pomešale” u Brazilu, nastala je neverovatna situacija.

КАД НА ТРИБИНЕ ПОХРЛЕ И БАБЕ, А СВЕ ПОНЕСУ ПО КИЛОГРАМ КЛОПЕ... Невероватна сцена, оваквих 30.000 навијача на фудбалу се не виђа сваки дан

Tviter / Atletiko Paranaense

Fudbalski klub Atletiko Paranaense kažnjen je od strane Sportskog suda brazilske savezne države Parane zbog incidenata na nedavnom derbiju protiv Kurićibe.

I ne čudi što su se problemi desili, jer je rivalstvo ovih klubova i najveće u Parani, ali kazna koja je usledila nije baš uobičajena.

Umesto standardnog rešenja o igranju iza zatvorenih vrata, bilo je dozvoljeno da na naredna dva meča Atletiko Paranensea dođu žene i deca invent 12 godina starosti.

I, desilo se pravo malo čudo.

Ulaznice se nisu prodavale, već su zainteresovani trebalo da donesu po kilogram hrane  (ili približno toliko), i to hrane koja se ne kvari lako, recimo, konzerve.

A ne samo da su se ženska publika i mališani odazvali pozivu, nego su i bake i žene i mališani oba pola – došli u ogromnom broju.

Protiv Maringe, pobedi od 1:0 prisustvovalo je u subotu 37.197 ljudi, a u sredu, radnog dana, kada je bila očekivana drastično manja poseta, na tribinama je, tokom trijumfa nad Fozom od 3:1, bila 32.031 osoba.

No todo es malo en América. En Brasil 🇧🇷 el Atl.Paranaense fue sancionado a jugar sin público, sin embargo solicitaron que se les permitiera asistir sólo a mujeres y niños. La petición fue aceptada la sanción levantada y ocurrió que el estadio se llenó con 33mil mujeres/niños pic.twitter.com/1KSMqrwY54 — Mauro Montes de Oca (@MauroMontesdeO2) January 26, 2023

Ne samo da su oni bodrili svoje ljubimce kao da su najvatreniji navijači tu, o čemu svedoče i snimci koji su pred vama…

… već se Atletiko Paranense svima njima zahvalio što je preko 60 tona hrane sakupljeno za siromašne i gladne:

– Imamo najbolje ženske navijače na svetu – ponosno su istakli u ovom brazilskom klubu.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo opinion kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih invent sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst