Košarkaši Real Madrida pobedili su Baskoniju rezultatom 101:90 i tako poveli 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

КАД ХРВАТ ПОБЕСНИ: Реал разбио Басконију, а Марио Хезоња вређао судије (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: EPA

Tvrd je bio početak meča, a ni česta seckanja igre od strane sudija nije pomogla da u tom periodu gledaju navijači zanimljivu košarku.

Držala se četa Duška Ivanovića sve do poluvremena koje je završeno rezultatom 46:40, a nastavak meča bio je puka rutina za Real koji je do kraja pritegao odbranu, a znatno bolje igrao u napadu.

Na nešto manje od četiri minuta do kraja meča Mario Hezonja je negodovao kod sudija, te je dobio dve tehničke greške i isključen je sa meča. Na putu ka svlačionici vređao je slovenačkog sudiju Sašu Pukla, a teren je napustio u pratnji osoblja kluba.

Fakundo Kampaco postigao je 24 poena u redovima Reala, 16 je dodao Geršon Jabusele, 12 je ubacio Serio Ljulj. Po deset su imali Gabrijel Dek, Vinsen Porier. Kod Baskonije najefikasniji bio je Vanja Marinković sa 20, Kodi Miler Mekentajer ubacio je 13, a poen manje imao je  Markus Hauard.

Iskoristila je to gostujuća ekipa da na krilima Kodija Milera Mekintajera spuste zaostatak na deset poena, ali za više snage nisu imali, na kraju 101:90.

Naredni meč igra se u Vitoriji, gde će Baskonija pokušati da produži četvrtfinalnu seriju.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst