Publika u Beogradu imaće jedinstvenu priliku da uživa u koncertu jednog od najprestižnijih svetskih orkestara – Royal Philharmonic Orchestra, 12. oktobra u Sava Centru, u okviru Classico festivala. Pod dirigentskom palicom Vasilija Petrenka, ovaj orkestar će izvesti dela Dvoržaka, Šopena i Bartoka, a posebnu pažnju izaziva nastup mladog, izvanrednog južnokorejskog pijaniste Junčana Lima.

Lim je sa samo 18 godina postao najmlađi pobednik prestižnog Van Cliburn International Piano Competition 2022. godine, osvajajući srca publike svojom virtuoznošću i dubokom muzičkom interpretacijom. Njegova izvedba Rahmanjinovog Koncert za klavir br. 3 izazvala je divljenje publike širom sveta, a video snimak tog nastupa postao je najgledanija verzija ovog dela na YouTube-u, sa više od 10 miliona pregleda.

Sa svega 19 godina, Junčan je nastupao sa najuglednijim orkestrima sveta, uključujući New York Philharmonic, Chicago Symphony i Los Angeles Philharmonic. Njegov meteorski uspon na muzičku scenu nije prošao nezapaženo ni od strane kritike, koja ga opisuje kao umetnika sa „magičnom sposobnošću i prirodnim instinktom“.

Njegov nastup u Beogradu sa Royal Philharmonic Orchestra biće poseban događaj za ljubitelje klasične muzike, koji će imati priliku da uživo čuju njegovu interpretaciju Šopenovog Klavirskog koncerta br. 2, a ulaznice su dostupne putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Komentari

Originalni tekst