LOŠU sezonu imao je Mančester junajted u Premijer ligi i Ligi šampiona, ali ipak je uspeo da je okonča sa trofejom. „Crveni đavoli“ su u velikom derbiju pobedili Mančester siti u finalu FA Kupa sa 2:1.

ЈУНАЈТЕД ОСВОЈИО ФА КУП: Црвени ђаволи преко великог ривала до трофеја (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Verovatno je ovakav ishod na „Vembliju“ iznanđenje za sve ljubitelje fudbala, pošto je razlika u kvalitetu velika u korist šampiona Engleske.

Ipak, izabranici Erika ten Haga su u ovaj meč ušli sa mnovo većom željom i na kraju su nagrađeni za takav pristup.

Jeste tim Pepa Gvardiola imao veći posed lopte, ali tokom prvih 45 minuta nije uspeo ozbiljnije da zapreti Andreu Onani, što pokazuje i broj udaraca – tri ka golu, a jedan u okvir koji je lako zaustavio Kamerunac.

Junajted je do prednosti došao u 30. minutu, najviše zahvaljujući kardinalnoj greški koju je napravio Joško Gvardiol. Hrvat je jednu dugu loptu hteo glavom da vrati za golmana Stefana Ortegu, ali nije primetio da je on istrčao i prebacio ga je. To je iskoristio Alehandro Garnaćo kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

„Crveni đavoli“ su do odlaska na odmor uspeli da dupliraju prednost. Sjajnu akciju je pogotkom krunisao vezista Kobi Meinu koji je prelepu asistenciju Bruna Fernandeša poslao iza leđa Ortege.

Siti je u drugom poluvremenu krenuo da napada svim silama ne bi li pokušao da nadoknadi prednost rivala. Ređale su se prilike, Holand je pogodio prečku, Onana je zaustavljao pokušaje Vokera, Alvareza…

I kada se očekivalo da promene rezultata neće biti, neizvesnost je uneo rezervista Džeremi Doku koji je iskosa sa leve strane šutirao u bliži ugao Kamerunca. Uspeo je golman Junajteda da zakači loptu, no ona je ipak završila u mreži.

Navijače ekipe sa „Old Traforda“ posebno može da raduje to da je na „Vembliju“ ispisana istorija. Naime, Junajted je prva ekipa za koju su u finalu FA Kupa golove postigli tinejdžeri.

Junajted se na ovaj način revanširao velikom protivniku koji ga je prošle sezone pobedio u finalu sa 3:1. „Crvenim đavolima“ je ovo bio 13. pehar u FA kupu.

BONUS VIDEO: ZVEZDI U ČAST: Snimak dronom spektakla u Loznici posle finala kupa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst