Jovanović: Želju da bude vakcinisano iskazalo milion građana Srbije

U Srbiji je do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine dok je 19.000 i revakcinisamo., rekao je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović gostujući na RTS. Želju da se vakciniše izrazilo je blizu milion građana, rekao je.

Imunizacija vakcinom Fajzer/Biontek na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić
Imunizacija vakcinom Fajzer/Biontek na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić

Jovanović je naveo da se najveći broj prijavljenih građana izjasnio da bi primio bilo koju vakcinu koju naša Agencija za lekove odobri.

Revakcinacija je ozbiljan logistički posao i poruka građanima je da tačno tri nedelje posle prve doze treba da prime i revakcinu, objasnio je Jovanović.

"Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mesto gde su primili prvu dozu."

Zlupotreba, kaže, nema upravo zato što je sistem napravljen tako da prati sve faze vakcinisanja. Takođe, svi oni koji žive i rade u Srbiji imaju pravo da se prijave i da budu vakcinisani.

"Pored naših građana, za vakcinu mogu da se prijave i strani državljani koji žive i rade u Srbiji. Oni, međutim, predstavljaju svega osam promila", rekao je za RTS direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article