Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović rekao je danas na sednici Skupštine da Aleksandar Vučić i njegov režim predstavljaju glavnu pretnju demokratiji, slobodnim izborima i nacionalnim interesima, a to su stvari oko kojih nema kompromisa.

On je dodao da nikada niko nije tražio da Vučić ne bude nosilac liste i da je to „još jedna laž koju potura vlast“.

„Ceo proces pregovora ste obesmislili. Tražili smo pregovore 13. marta, ali ništa niste odgovorii, pa 20. marta, ali ste vi prvi sastanak zakazali za 1. april. Jasno ste pokazali da ne želite ništa da uradite“, poručio je Jovanović.

Ocenio je da je sastanak 11. aprila, kada su bili prisutni pojedini ambasadori „nešto najgore što su Vučić i Srpska napredna stranka mogli da urade“.

„To je vervatno napalta onoga što Vučić mora da isporuči, što je prihvaćeno Ohridskim sporazumom i da se Srbija neće protiviti ulasku Kosova u međunarodne institucije“, ocenio je Jovanović.

Jovanoviću je odgovorio poslanik SNS Milenko Jovanov koji je rekao da niko iz međunarodne zajednice nije koristio argument koji poteže Jovanović.

„Niko, ni u Savetu Evrope, ni Dora Bakojani, niko nije rekao prihvatili ste to i to. Dakle, argumenti su vam potpuno netačni“, rekao je Jovanov.

Post Views: 28

Originalni tekst