Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da je pogrešna molba Srbima sa Kosova da uklone barikade, jer, kako je naglasio, nijedan od uslova za uklanjanje suštinski nije ispunjen.

“Nema reči o uklanjanju baza i specijalnih policijskih snaga secesionista sa severa pokrajine – čudi i vera u ‘čvrste garancije’ međunarodnih aktera poput EU i SAD koji, po priznanju i samih najviših zvaničnika Srbije, jednostavno ne drže svoju reč, čak ni kada je ista data i potvrđena u međunarodnopravnim aktima”, naveo je Jovanović u saopštenju.

On je ocenio da je ovakvim uklanjanjem barikada “kupljeno” vreme u kojem Srbija konačno treba da odluči šta će uraditi po pitanju Kosova i Metohije. “Ili će braniti sebe i svoje Kosovo i Metohiju ili će se proces teritorijalnog i nacionalnog rastakanja Srbije nastaviti do njenog faktičkog nestanka”, naveo je. .

Jovanović je u saopštenju zaključio da postupci Srbije ne smeju da se temelje na ustupcima njenim “protivnicima i neprijateljima”.

Originalni tekst