Jovanović: Od danas vakcinacija bez prijave u svim gradovima i opštinama

Direktor kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović potvrdio je da u svim gradovima i opštinama u Srbiji od danas počinje vakcinacija protiv koronavirusa bez prethodne prijave. Navodi i da će na punktovima gde će građani bez zakazivanja moći da prime vakcinu, na raspolaganju biti cepiva Sinofarma i AstraZeneke.

Mihailo Jovanović Foto: Vlada Srbije
Mihailo Jovanović Foto: Vlada Srbije

Jovanović je za RTS rekao da će vakcinacija biti organizovana na nivou svih lokalnih uprava u domovima zdravlja, dok će veliki punktovi, poput Beogradskog sajma, i dalje biti rezervisani za vakcinisanje po pozivu da se ne bi pravile gužve na manjim punktovima.

Istakao je da se vide efekti vakcinacije i da se u onim mestima gde je vakcinacija išla bolje i gde su lokalne samouprave bile aktivnije vide bolji rezultati u borbi protiv korone.

„Sada ubacujemo u petu brzinu i imamo ambiciju da do kraja meseca izvršimo još 500.000 vakcinacija“, naveo je Jovanović.

On je rekao da je do sada u Srbiji dato više od 2.650.000 vakcina, od toga je drugu dozu primilo više od 1.129.000.

Po njegovoj oceni, imunizovano je oko 810.000 građana kod kojih je prošlo tri nedelje od druge doze vakcine.

U Srbiji je do sada, kako kaže, vakcinisano i oko 39.000 stranaca, najviše iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Izvor: FoNet, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article