Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić današnjim izjavama po pitanju kosovske politike, još jednom potvrdio svoje antidržavno i protivustavno delovanje i grubo vrđao inteligenciju srpskog naroda i svih građana Srbije, prenosi N1.

„Srbija neće prihvatiti bilo kakav dokument koji je obavezuje na podršku i pomoć takozvanom Kosovu u članstvu u Ujedinjenim nacijama, organizacijama, institucijama i agencijama Ujedinjenih nacija. Aleksandar Vučić pokušava da na najperfidniji i najpokvareniji mogući način obmane i prevari srpski narod“, navodi se u saopštenju.

„Naime, niko od Srbije i ne traži da ‘podrži i pomogne’ članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama. Ono što se od Srbije traži, kako je i određeno članom četvrtim takozvanog francusko-nemačkog sporazuma, jeste da se Srbija ‘ne protivi članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji’. Jasan, odgovoran i državnički stav bi upravo morao da glasi obrnuto: Srbija će se svim raspoloživim sredstvima protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji i uvek će se boriti protiv secesije svoje južne pokrajine,“ piše Jovanović i dodaje „Kako je međutim Aleksandar Vučić prihvatio protivustavni francusko-nemački sporazum o implicitnom priznanju secesije Kosova i Metohije, samo mu je preostalo da se lažno i jeftino junači kako nikada neće uraditi nešto što mu zapravo niko nikada i nije tražio. Time se potvrđuje tužna i tragična činjenica da će Aleksandar Vučić povodom Kosova i Metohije zato uvek raditi ono što mu se sa Zapada traži kao što je to i do sada činio.“

Jovanović u saopštenju zaključuje da je poslednji čas da svako ko se u Srbiji bori protiv francusko-nemačkog sporazuma shvati da nužan uslov za uspeh te borbe leži u razvlašćivanju režima Aleksandra Vučića koji je navedeni sporazum i prihvatio.

Post Views: 81

Originalni tekst