JELENA Trivan, koja je pre godinu dana postavljena za generalnu direktorku Telekoma Srpske u trenutku kada je još uvek obavljala funkciju direktorke Službenog glasnika, završila je svoj mandat u Službenom glasniku, a Vlada Srbije postaviće u narednom periodu novog direktora tog javnog preduzeća.

ЈЕЛЕНА ТРИВАН ОКОНЧАЛА МАНДАТ У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ: За мене ће овај део моје каријере бити извор мог највећег поноса

Foto Privatna arhiva

Za direktorku Službenog glasnika dva puta je izabrana na javnom konkursu i svih osam godina njenog mandata Glasnik je poslovao sa dobiti. U tih osam godina Službeni glasnik je po prvi put postao izdavač godine, te je još nekoliko puta ovenčan istovrsnim priznanjem, u zemlji i u inostranstvu.

Službeni glasnik je preuzeo i spasao i izdavačku kuću „Prosveta“ i obnovio knjižaru „Geca Kon“, koja je sada jedna od najprestižnijih evropskih knjižara. U ovom periodu Glasnik se uzdigao na poziciju izdavača sa apsolutno najvećim brojem nagrada i kapitalnih izdavačkih poduhvata, od „Sabranih dela Stanislava Vinavera“, do edicija „Prozna dela srpskih naučnika“ i „Dela Stanislava Krakova“.

– Za ovih osam godina postavila sam Službeni glasnik na vrh srpske kulture i izdavaštva i dokazala da se javno preduzeće može voditi odgovorno tako da pomaže državi i kontinuirano ostvaruje dobit. Zahvalna sam javnosti koja je to prepoznala kroz nagrade za najboljeg menadžera i književnim kritičarima koji ovo vreme u kome sam ja bila na čelu Službenog glasnika nazivaju zlatnim dobom ove izdavačke kuće. Pokazala sam i da javno data reč još uvek nešto vredi i da neću biti na čelu dve firme, kako sam i obećala, a na šta sam pristala samo zbog izbora i nemogućnosti Vlade da postavi novog direktora ranije. I ovu godinu završavamo u plusu i svom nasledniku ostavljam značajno bolje preduzeće od onog kakvo sam zatekla. Iza mene ostaje preko 2000 naslova neprocenjive vrednosti, koje sam potpisala kao glavni i odgovorni urednik, i za mene će ovaj deo moje karijere biti izvor mog najvećeg ponosa. Nadam se da će Službeni glasnik biti i dalje ponos naše zemlje i naše kulture, a da ću u Telekomu Srpske biti jednako dobar direktor – izjavila je Jelena Trivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst