U Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici danas, 11. jula, obilježena je 28. godišnjica genocida.

Brojne javne ličnosti su se oglasile i odale počast žrtvama srebreničkog genocida.


Predhodnih godina među njima se našla i pjevačica Jelena Karleuša, međutim Jelena ove godine nije se oglasila ovim povodom.

Jelena Karleuša je u više navrata bila na meti neistomišljenika iz Srbije jer javno iznosi svoj stav o genocidu koji se dogodio od strane srpskih agresora na području Bosne i Hercegovine, pa se mnogi pitaju da li je to razlog zbog kojeg se pjevačica nije oglasila.

Podsjećamo prošle godine pjevačica Jelena Kareluša se oglasila jakom porukom na svom instagram profilu i podsjetila na ovaj strašan događaj što je izazvalo rekcije javnosti širom regiona.

“11.07.1995. Počnite da brojite do 8.372, uz svaki izgovoreni broj zamislite da je jedan čovjek pao.. 1, 2, 3, … 100, 200,300,… 1.000, 2.000, 3.000… Koliko treba vremena da se ubije 8372 ljudi? Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla! Zar je moguće da se to desilo? Da, za nauk svima, za nauk novim generacijama, da se ludilo ne ponovi. Srebrenica 11.07.1995”, objavila je Jelena Karleuša na Instagramu.

Jeleninu objavu tada podijelio je i modni dizajner Saša Vidić koji je poručio u opisu objave “Ponosan što smo ljudi, draga Jelena“.

Originalni tekst