Naime, njegova mezimica, ćerka Leana, u jednom trenutku svog života skrenula je s puta i kao veoma talentovana glumica ušla u mračan svet narkotika.

Leana Vučković je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umetnosti, zajedno sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić… Pripadala je klasi Predraga Bajčetića i bila jedna od najtalentovanijih u njoj, ali nije sve išlo po planu. Počela je da koristi narkotike i da malo po malo gubi tlo pod nogama.

Pored činjenice da su bili očajni, njeni roditelji se nisu predavali i verovali su da spas, ipak, postoji. Leana je, nakon dugogodišnju borbu sa zavisnošću od narkotika, na kraju završila u zatvorskoj bolnici na odvikavanju. Svi napori porodice Vučković tada nisu urodili plodom, pa je odlukom suda Leana bila privedena na obavezno lečenje od teškog oblika bolesti zavisnosti, pisali su mediji. Jednom prilikom, glumac je ovo prokomentarisao za “Story”:

– Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju.

printscreen

Leana Vučković

Na svoju i sreću njene porodice, Leana se izvukla iz pakla droge. Sada predaje na Univerzitetu Džon Nezbit, ima dete i čini se da je svoj život sredila po svim pitanjima.

Podsećanja radi, ovo nije jedina poteškoća kroz koju je naš glumac morao da prođe. Aljoša je krajem 2018. godine priznao da se bori sa opakom bolešću, te i da će se na neko vreme ili trajno povući iz javnog života. Glumac je bio na lečenju u jednoj od beogradskoj bolnica, ali je kasnije otpušten na kućni oporavak. Tada je, po izlasku iz bolnice za medije otkrio kako se oseća:

– Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedini razlog žašto ne glumim, izjavio je glumac tada za “Avaz”.

printscreen/tv prva/dodji juce

Narednih par godina je i ostalo tako. Glumac je vodio miran život izvan očiju medija, uvek ističući da su mu supruga Edita i ćerke Leana i Sara najveća podrška i oslonac za sve. Situacija je ostala nepromenjena, sve do momenta kada je u medije dospela vest da će Aljoša Vučković biti deo serije “Azbuka našeg života”. Na iznenađenje svih fanova, tako je i bilo.

BONUS VIDEO: 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst