DA biste očuvali vitalnost i ojačali imunitet jedite maline svaki dan.

ЈЕДИТЕ МАЛИНЕ СВАКИ ДАН: Свеже, или замрзнуте - Чисте крвне судове, могу да је једу и дијабетичари, чак се користе и за лепоту

Foto Shutterstock

Osim što je niskokalorična i hranljiva, pa se preporučuje u mnogim dijetama, malina obiluje vlaknima koje čuvaju srce i poboljšavaju probavu. Vlakna koja se u njoj nalaze odlična su za pravilnu funkciju creva i „pročišćavanje“ krvnih sudova.

Malinu u svetu voća izdvaja i činjenica da mogu da je jedu čak i dijabetičari, naravno u manjoj količini.

Ako želite zdravu i lepu kosu i kožu, treba da imate makar jedan obrok od malina dnevno. Takođe, ovo voće se nalazi u mnogim kremama za hidrataciju. Malina podstiče proizvodnju kolagena i ublažava bore.

Malina je lekovita, bilo da se jede sveža ili da se od nje napravi sok.

Mogu i smrznute

MALINA ne gubi svoj hranjivi potencijal ni kada se zamrzne. Osim za osveženje, ona i kad je smrznuta može da posluži da se od nje napravi neka vrsta čaja. Par ledenih plodova prelijte ključalom vodom. Ovaj napitak je idealan za obaranje povišene telesne temperature.

List od maline može da se koristi da se napravi čaj. On pomaže u slučaju menstrualnih, ali i stomačnih tegoba. Za pripremu čaja jednu kašiku lista maline prelijte sa 2,5 decilitara vode.

Samo 100 grama ovog bobičastog voća dnevno obezbeđuje polovinu dnevne doze vitamina C. Sa aspekta zdravlja značajna je i činjenica da je ovo voće izuzetno bogato antioksidansima, tako da štiti od brojnih oblika raka.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst