POSLEDNjIH dana se digla velika prašina oko položaja ruku predsedika opštine Nikšić Marka Kovačevića, tokom intoniranja himne. Javnost je jedva dočekala da ga osudi, a čak je morao i izjavu da da u policiji.

ЈАВНОСТ ЗБОГ ОВОГ СНИМКА НИЈЕ СМЕЛА ДА ЗУЦНЕ МИЛУ: И док разапињу Ковачевића због положаја прста, погледајте шта ради Ђукановић (ВИДЕО)

Printcreen

Međutim, ta ista javnost nije smela da ‘zucne’ kada se pojavio snimak bivšeg predsednika države i doskorašnjeg lidera DPS-a Mila Đukanovića kako uz pušenje tompusa pripevava himnu!

Na snimku se jasno vidi kako Đukanović, uz pušenje tompusa, u nekom od restorana sluša, a katkad i zapeva reči himne, koje u pozadini izvodi pevačica Jadranka Barjaktarević. 

Inače, upravo je Barjaktarević poznata po izvođenju himne u ugostiteljskim objektima, što je zakonom zabranjeno, te bi stoga morala da plati na desetine hiljada evra kazni, ako bi se primenio Zakon o državnim simbolima.

Na sve ovo političke partije i deo medija ćute. Ćute i na još jednu činjenicu sa snimka.

Zanimljivo, na snimku se jasno vidi kako Đukanović puši u zatvorenom prostoru, što je zakonom zabranjeno. 

Inspekcija do sada nije reagovala i kaznila Đukanovića iako građani i vlasnici ugostiteljskih objekata za ovu meru bivaju gotovo svakodnevno kažnjavani.

Kazna za fizičko lice koje krši zakon i puši u zatvorenom prostoru se kreću do 1.000 eura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst