Jasmina Vasović izabrana za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su danas Jasminu Vasović za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda (VKS).

Vasović je izabrana jednoglasno, a za njen izbor glasalo je 185 poslanika.

Srđan Ilić: Vrhovni kasacioni sud
Foto: Srđan Ilić / Vrhovni kasacioni sud

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Jasmini Vasović na izboru za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda i poželeo joj puno uspeha u radu.

On je rekao da će Vasović, u utorak, 13. aprila, u 10 časova, položiti zakletvu pred Skupštinom Srbije.

Vasović je, kako se navodi u obrazloženju odluke, rođena 1. avgusta 1969. godine u Čačku, diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. godine, a pravosudni ispit je položila 27. juna 2000.godine.

Bila je sudija Prvog opštinskog sudu u Beogradu, Višeg suda u Beogradu, Apelacionog suda u Beogradu, a za sudiju Vrhovnog kasacionog suda izabrana 19. oktobra 2018. godine i raspoređena u Krivično odeljenje.

Vasović je predstavnica Srbije u Evropskoj pravosudnoj mreži, članica je Programskog saveta Pravosudne akademije, mentor, predavač i trener na toj akademiji.

Bila je učesnic brojnih seminara u zemlji i inostranstvu, autorka je predgovora za Zakon za suđenje u razumnom roku, kao i više radova objavljenih u pravosudnim biltenima.

Izvor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article