Janković: Neće biti vraćanja drastičnih mera, stadioni bez publike do daljeg

0
31

Janković: Neće biti vraćanja drastičnih mera, stadioni bez publike do daljeg

Imunolog Srdja Janković izjavio je danas da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji relativno povoljna ali i dodao da postoji potencijal da se pogorša.

Srđa Janković Foto: Vlada Srbije
Srđa Janković Foto: Vlada Srbije

Gostujući na televiziji Pink, on je rekao da podaci o broju novoinficiranih prethodnih dana nisu "crni" ali da upozoravaju.
"Aktuelna epidemiološka situacija u Srbije nije tako loša ali ne bismo smeli da se uljuljkamo jer postoji potencijal da se stvari pogoršaju", rekao je imunulog.
Navodeći da strogo gledano, u Srbiji trenutno nema žarišta epidemije, Janković je naveo da je očekivano što je približno polovina novootkrivenih slučajeva u Beogradu zbog kako je rekao, najveće gustine stanovništva i socijalnih aktivnosti.
Upitan za eventualno uvođenje novih mera u slučaju rasta broja novoinficiranih, Janković je rekao da se za sada ne očekuju "tako drastične" restriktivne mere poput onih sa početka epidemije ali i dodao da je moguća doslednija kontrola poštovanja mera koje su već na snazi, poput nošenja maske u javnom prevozu.
Komentarišući predloge o eventualnom povratku dela publike na stadione u Srbiji, on je naveo da se uslovi za to još nisu stekli i preneo ocenu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije da bi masovne sportske manifestacije u ovom trenutku predstavljale veliki epidemiološki rizik.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article