Sport Klubdanas 14:05

Jamal stiže u Beograd pa će posle opet: S kojim snagama evropski prvak Španija dolazi na megdan sa Srbijom u Ligi nacija? 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Selektor španske fudbalske reprezentacije Luis de la Fuente je odredio igrače koje dovodi na megdan sa Srbijom u prvom kolu A klase Lige nacija na stadionu „Rajko Mitić“ 5. septembra u 20.45 časova.

Najveću pažnju u timu evropskog prvaka prvivući će dve njegove mlade zvezde, koje su ostavile zadivljujući utisak u Nemačkoj nedavno, ali nisu zatim postali saigrači u Barseloni.

Niko Vilijams (22) ostao je u Atletiku iz Bilbaoa, ali se Laminu Jamalu (17) pridružio Dani Olmo (26), još jedan upečatljivi star „crvene furije“, koga je katalonski velikan doveo iz Lajpciga za 55 miliona evra.

Olmo je u prošloj sezoni propustio duel u Ligi šampiona s Crvenom zvezdom u Beogradu, koji je nemačkom timu pripao s 2:1, ali bi sada trebalo da dođe s Jamalom i ostalima, budući da je Barselona jedan od četiri rivala s kojima će crveno-beli igrati kod kuće.

Iz nacionalnog tima povukao se Hesus Navas posle osvajanja titule prvaka Evrope u julu mesecu.

U odnosu na sastav iz Nemačke nedostaju golman Unai Simon i centarfor Alvaro Morata zbog povreda.

Odsustvovaće i Načo i Mikel Merino pošto su nedavno prešli u nove klubove – Načo, posle 20 godina u Realu, otišao u saudijski Al Itihad, a Merino, junak španske pobede protiv domaćina Nemaca u četvrtfinalu golom u produžecima, iz Sosijedada u Arsenal.

Vezni igrači Aleks Baena i Fermin Lopez pošteđeni su septembarskih obaveza posle učešća na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rodri se našao na spisku igrača, ali neće zaigrati na Marakani zbog suspenzije UEFA.

2⃣0⃣2⃣1⃣ Finalistas.
2⃣0⃣2⃣3⃣ Campeones.

2⃣0⃣2⃣4⃣ Comienza el camino a la defensa del trono.

Aquí tenéis (en formato clásico) de la @SEFutbol para los próximos partidos.

ℹ️ https://t.co/Ecod8zV5Wx #VamosEspaña | #NationsLeague pic.twitter.com/lcgN8b3hyD

— Selección Española Masculina de Fútbol (@SEFutbol) August 30, 2024

GOLMANI: David Raja (Arsenal), Aleks Remiro (Sosijedad), Robert Sančez (Čelsi).

ODBRANA: Dani Karvahal (Real), Oskar Mingueza (Selta), Robin Le Normand (Atletiko), Dani Vivijan (Atletik), Emerik Laport (Al Nasr), Pau Tores (Aston Vila), Mark Kukurelja (Čelsi), Alehandro Grimaldo (Bajer).

VEZNI RED: Rodri (Mančester siti), Martin Zubimendi (Sosijedad), Pepelu (Valensija), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Aleš Garsija (Bajer), Pedri (Barselona), Dani Olmo (Barselona);

NAPAD: Lamin Jamal (Barselona), Feran Tores (Barselona), Niko Vilijams (Atletik), Jeremi Pino (Viljareal), Mikel Ojarzabal (Sosijedad), Ajoze Perez (Viljareal), Hoselu (Al Garafa).

Španci i 8. septembra igraju u gostima.

Švajcarci ih dočekuju u Ženevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst