BIVI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas tokom govora pred konzervativnim aktivistima u blizini Vaingtona da e predsedniki izbori u SAD u novembru biti „sudnji dan“ za pojedine predstavnike aktuelne vlasti i proglasio sebe „ponosnim politikim disidentom“.

:

Foto: Profimedia

Govorei na “Konzervativnoj politikoj akcionoj konferenciji“ na dan republikanskih primarnih izbora u Junoj Karolini, Tramp je najavio “apokaliptinu viziju budunosti“ ako predsednik SAD Dozef Bajden osvoji drugi mandat, preneo je AP.

– Za vredne Amerikance, 5. novembar e biti na novi dan osloboenja. Ali za laove, varalice, prevarante, cenzore i smutljivce koji su zauzeli nau vladu, to e biti sudnji dan – rekao je on uz gromoglasne aplauze.

On se, takoe, predstavio kao „ponosni politiki disident“ nekoliko dana nakon to se uporedio sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, koji je umro u zatvoru.

– Danas stojim pred vama samo kao va proli i nadamo se budui predsednik, ali kao ponosni politiki disident. Ja sam disident – rekao je Tramp okupljenima.

Oekuje se da e bivi predsednik pobediti svog poslednjeg republikanskog rivala na primarnim izborima Niki Hejli u Junoj Karolini, saveznoj dravi u kojoj je bila guvernerka tokom dva mandata, navodi AP.

Dok je Hejli obeala da e ostati u trci do „super utorka“ sledeeg meseca, kada e glasati vie od 10 drava, Trampov izborni tab se nada da e on uspeti da se domogne nominacije za kandidata republikanaca u martu.

BONUS VIDEO:KRZNENI LAN RUSKE ARMIJE – Pas uik pomae protivvazdunoj jedinici ruske vojske

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vaim interesovanjima

Novosti Google News

VUI RAZVALIO USTAKOG MINISTRA: Jake rei predsednika Srbije

BULEVAR VUDROA VILSONA: Sve to vam treba na jednom mestu, u srcu Beograda

BULEVAR VUDROA VILSONA: Sve to vam treba na jednom mestu, u srcu Beograda

GRADEI najmodernije naselje u Srbiji i pretvarajui desnu obalu Save u dragulj srpske prestonice, Belgrade Waterfront nije zaboravio da sauva seanje na stari Beograd i ukae potovanje brojnim istorijskim linostima koje su svojim besmrtnim delima ugradile sebe u temelje nae zemlje, nae slobode i kulture.

21. 02. 2024. u 16:00

Originalni tekst