Fotografija: Nebojša Babić

O čitavoj svojoj karijeri, od užičke “blatuše”, do špalira crvenih mundira koji su ga svečano pozdravljali, od kapitenskih traka svih timova za koje je igrao, do odluke da se kandiduje za predsednika Fudbalskog saveza Srbije u trenutku kada svi misle da je zbog toga “potpuno poludeo”, Nemanja Vidić je otvoreno govorio u intervjuu za Nedeljnik.

“Iskreno, ja iz ovoga nemam šta da dobijem. Ni ja, ni moja porodica. Moja žena će živeti pod većim stresom, moji sinovi koji se bave fudbalom neće moći da igraju za reprezentaciju, meni bi samim izborom bar za 30 odsto opala reputacija. Posle prvih loših sudijskih odluka bi krenulo drvlje i kamenje. Tako da ja lični interes u svemu tome nemam…”

Nemanja Vidić je ponovo u fokusu srpske javnosti. Kažu, zainatio se u trci za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Sada, ekskluzivno, i prvi put na ovakav način govori o svom životu, karijeri, svim klubovima u kojima je igrao, trenerima i saigračima sa kojima je radio. I naravno, zašto mu je sve ovo trebalo…

NEMANJA VIDIĆ ZA NEDELJNIK:

O Zvezdi, Spartaku, Mančester junajtedu

O Užicu, Beogradu, odlasku u Rusiju i Englesku

O kandidaturi za predsednika FSS

O Draganu Džajiću i Zvezdanu Terziću

O svojim i tuđim greškama

O ugovorima i dogovorima koje je odbio zbog principa

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 9. MARTA. DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NSTORE.RS

Originalni tekst