PETAR Vasić, specijalista u marketingu i veštačkoj intelegenciji, bio je gost prve epizode podkasta „Novosti“ o veštačkoj inteligenciji pod nazivom „JA I AI“.

ЈА И АИ - Петар Васић: Људи који буду користили вештачку интелигенцију биће надљуди (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Uticaj veštačke inteligencije (AI) na poslove je značajan i sveobuhvatan, transformišući način na koji organizacije obavljaju poslovne zadatke. Implementacija AI tehnologija ima niz pozitivnih i izazovnih aspekata koji oblikuju radno okruženje.

Jedan od pozitivnih aspekata je povećanje efikasnosti poslovnih procesa. Veštačka inteligencija može automatizovati rutinske i ponavljajuće zadatke, oslobađajući radnu snagu da se fokusira na kreativnije i kompleksnije aktivnosti. To može rezultirati bržim donošenjem odluka i poboljšanjem ukupne produktivnosti.

S druge strane, postoji zabrinutost u vezi s potencijalnim gubicima radnih mesta usled automatizacije. Poslovi koji se mogu lako automatizovati, poput određenih zadatka u proizvodnji, administraciji i podršci, mogu biti podložni smanjenju potrebe za manuelnim radom. Ovo postavlja izazove u prilagođavanju radne snage novim veštački inteligentnim sistemima i stvaranju novih veština koje će biti tražene na tržištu rada.

Na ovu temu razgovarali smo sa Petrom Vasićem, a prvu epizodu našeg podkasta pogledajte na priloženom video snimku:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst