Poznati i priznati bh. biznismen i izvanredni pjevač Edin Hadžipašić već dugi niz godina sa svojom porodicom živi i radi u Njemačkoj. Za sve te godine života u ovoj državi Edin je stvorio svoje carstvo, kako po pitanju biznisa isto tako i njegovo porodično carstvo.

Živi u okruženju supruge, djece, unučadi, a pjesma je samo dodatni podstrek u njegovom životu. Edin ne zaboravlja ni njegov rodni grad, njegovu Veliku Kladušu o kojoj često pjeva u njegovim pjesmama, a prošle godine svom gradu Edin je na trgu poklonio svoj solistički koncert.

I u ovoj 2024. godini Hadžipašić ne zaboravlja državu BiH, ne zaboravlja Veliku Kladušu. Nastavlja sa snimanjem novih pjesama, ustvari planira da ove godine završi njegov novi album,a na kojem će udarna pjesma biti „Grade moj“.

-Ja mogu da budem stotinama i hiljadama kilometara daleko, ali Velika Kladuša i moji Kladušćani su u mom srcu. Nema dana da ne pomislim na moj grad,a pjesma „Grade moj“ nastala je jednostavno iz srca i iz moje duše. Sa nekom lakoćom sam napisao tekst i muziku za tu pjesmu, a u njoj sam pretočio sav moj žal za mojim gradom. Jer kako se kaže, možemo da budemo miljama daleko, ali kućni prag se ne zaboravlja. Takav slučaj je i sa mnom. Osim toga ovu godinu zaista planiram da muzički obilježim jednim kompletnim albumom, na kojem će se naći dosta lijepih, zanimljivih pjesama – rekao nam je Edin Hadžipašić.

Ono što je posebno interesantno Edin veoma dobro pjeva sve žanrove muzike od popa, rocka do folka, ali se nekako najbolje snalazi u zabavnoj muzici. Edin inače sam piše muziku i tekstove, dok mu pri aranžmanima pomaže vrsni muzičar i vlasnik studija u Njemačkoj Džemo Novaković. Nesumnjivo je da će ova 2024. godina Edinu Hadžipašiću i svim poštovaocima njegove pjesme donijeti dosta toga lijepoga. Pa, neka mu je sa srećom!

Bato Šišić

Originalni tekst